Poliisia odotti oviaukossa ansa, mutta miksi? Tämä kaikki Espoon poikkeuksellisesta räjähdeoperaatiosta nyt tiedetään

Kaksi poliisia loukkaantui, kun espoolaisen kerrostaloasunnon oviaukossa laukesi räjähde. Tapausta tutkitaan murhan yrityksinä.

räjähdykset
Asunto, jossa räjähti 25.5.2020.
Näkymä Espoon Mäkkylässä tänään tiistaiaamuna.Kristiina Lehto / Yle

Espoon Mäkkylässä tapahtui maanantai-iltana räjähdys poliisioperaation yhteydessä, ja kerrostaloasunnosta löytyi kuollut mies.

Kerromme tässä jutussa, mitä poikkeuksellisesta tapauksesta tällä hetkellä tiedetään.

Näin ilta eteni

Poliisi kertoo (siirryt toiseen palveluun) saaneensa eilen illalla "tehtävän" Espoon Mäkkylään. Kuka poliisin oli paikalle kutsunut ja miksi, sitä poliisi ei ole sanonut.

Operaation yhteydessä tapahtui räjähdys: poliisipartio oli avaamassa asunnon oven, ja silloin oviaukossa laukesi räjähde.

Tämä tapahtui maanantai-iltana noin kello 20.45.

Asunnossa kuollut mies

Asunnosta löydettiin kuolleena vuonna 1979 syntynyt mies.

Räjähdyksen yhteydessä loukkaantui kaksi poliisia. He molemmat kävivät sairaalassa vammojen takia, mutta eivät joutuneet jäämään sairaalahoitoon.

Asunnosta löytynyttä miestä epäillään poliisin mukaan (siirryt toiseen palveluun) nyt poliiseihin kohdistuneista murhan yrityksistä.

Mikä oli motiivi?

Poliisi ei ole toistaiseksi avannut asiaa julkisuudessa.

Sen poliisi on kertonut, että tällä hetkellä ei ole viitteitä esimerkiksi siitä, että asia kytkeytyisi järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai terrorismiin.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kyse on yksittäistapauksesta eikä asiaan liity muita ihmisiä.

Tapahtunutta tutkii keskusrikospoliisi, koska tehtävän aikana loukkaantui poliiseja.

Maanantai-iltana Mäkkylässä räjähti poliisioperaation yhteydessä.

Poliisi ei ole kommentoinut Ylelle esimerkiksi sitä, oliko asunnosta löytynyt nelikymppinen mies kuollut jo ennen kuin poliisipartio saapui paikalle.

Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan asukas ei kuitenkaan kuollut räjähdykseen, vaan olisi tehnyt itsemurhan ennen kuin poliisi meni sisälle asuntoon.

Mitä räjähdyksen jälkeen tapahtui?

Poliisi epäilee (siirryt toiseen palveluun), että räjähteet oli asetettu ovelle vahingoittamistarkoituksessa. Kyseessä olisi siis ollut ansa.

Helsingin Sanomat kirjoittaa tietoihinsa pohjaten (siirryt toiseen palveluun), että ansa oli rakennettu ilotulitetasoisista räjähteistä.

Poliisin mukaan operaatio Mäkkylässä päättyi aamuyön puolella tiistaina. Kerrostalon asukkaat evakuoitiin hotellimajoitukseen. He voivat nyt kuitenkin palata koteihinsa.

Mäkkylä sijaitsee Leppävaaran kaupunginosassa Espoossa. Ylen haastattelema asukas kuvailee aluetta yleisesti lintukodoksi.

Hänen mukaansa paikalle ilmestyi illalla poliisin pommiryhmän autoja ja tapahtuneesta jäi outo olo.

Lue lisää aiheesta:

Poliisi tutkii Espoon Mäkkylän räjähdystä kahtena murhan yrityksenä – Poliisipartion avatessa asunnon oven oviaukossa laukesi räjähde

Espoossa räjähdys poliisioperaation yhteydessä, asunnosta löytyi yksi kuollut, kaksi poliisia loukkaantui