Hyppää sisältöön

Vain muutama kesäteatteri toimii Keski-Suomessa – kun isot peruivat esitykset, kiertueteatteri Turusta saapuu Äänekoskelle

Monet isot kesäteatterit ovat siirtäneet esityksensä kesään 2021.

Kartano Kievarin Lauri Pitkänen (vas.), Riitta Pitkänen ja Nina Rissanen sekä Linnateatterin toimitusjohtaja Mikko Granström ja teatterin taitellinen johtaja Jussi Vahvaselkä iloitsevat yhteistyöstä. Kuva: Isto Janhunen/Yle

Äänekosken Hietamalla Kartano Kievari tekee heinä-elokuussa yhteistyötä turkulaisen Linnateatterin kanssa.

– Meillä on yhteisiä tuottajatuttuja Kievarin porukan kanssa, ja saimme kuulla, että täällä olisi ohjelmalle tarvetta, kertoo Linnateatterin toimitusjohtaja Mikko Granström kiertueteatterin tulosta Äänekoskelle.

Linnateatteri aikoo tuoda Kartano Kievariin neljä eri näytelmää ja yhden stand up-esityksen. Osa esityksistä on kiertänyt aiemmin eri puolilla Suomea.

– Olemme katsojamäärissä Suomen suurin kiertueteatteri. Ihmisten viihdyttämiseen tarkoitettuja tuotantoja lapsille ja aikuisille kiertää jatkuvasti ympäri Suomen.

Linnateatterilla on oma kesäteatteri Turussa. Sama ohjelmisto kiertää Turussa ja Äänekosken Kievarissa, esitykset vaihtavat siis viikottain esityspaikkaa.

Viranomaisten määräykset otetaan kesäteatterissa koronavirusaikana tarkasti huomioon.

– Pyrimme välttämään ruuhkia, ja kehotamme katsojia ostamaan liput ennakkoon. Toki myymme Kievarillakin lippuja, kertoo myynnistä ja markkinoinnista vastaava Nina Rissanen Kartano Kievarista Äänekoskelta.

Kievarissa on iso, katettu ulkokatsomo: tuoleja on harvennettu niin, että paikkoja on puolet normaalia vähemmän. Katsojille varataan tänä kesänä 270 istuinpaikkaa.

Suomen koronavirustilanne voi vielä muuttaa kesäteattereiden suunnitelmia.

– Seuraamme tarkasti Suomen epidemiatilannetta: kaikkihan voi muuttua tästä päivästä huomiseen. Mutta mieli on erittäin toiveikas, olemme erittäin tyytyväisiä että saimme Kievariin kesäteatteria, toteaa Rissanen Äänekoskelta.

Isoista kesäteattereista esimerkiksi Teatteri Eurooppa Neljä (siirryt toiseen palveluun) perui esityksensä Kievarin Kesäteatterissa. Myöskään Jyväskylän Laajavuoren Kesäteatterissa (siirryt toiseen palveluun) ei ole ohjelmaa tulevana kesänä.

Uusi Iloinen Teatteri (siirryt toiseen palveluun) on siirtänyt Muuramen Riihivuoren Kesäteatteriin aiotun esityksensä kesään 2021.

Jyväskylässä nähdään kesällä puolestaan AdAstra-teatterin (siirryt toiseen palveluun) koko perheen näytelmä. Myös Korpilahden Teatteri (siirryt toiseen palveluun) aikoo esittää näytelmänsä elokuussa.

Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissi (siirryt toiseen palveluun) esittää musikaalin, jonka ensi-ilta on tämän vuoden heinäkuun loppupuolella.

Aiheesta aiemmin:

.
.