1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallo

Tätä uutista on futisperheissä odotettu: Helsinki Cup järjestetään sittenkin, poikkeusjärjestelyin

Kansainvälisiä joukkueita ei oteta tänä vuonna lainkaan turnaukseen, ja myös Uudenmaan ulkopuolelta tulevien kotimaisten joukkueiden määrää on supistettu.

Juniorijalkapalloilija Frank Ahlgren torjui vuonna 2019 pormestari Jan Vapaavuoren laukaiseman kisojen avajaispotkun. Kuva: Matti Myller / Yle

Helsinki Cupin hallitus on päättänyt, että kesän 2020 Helsinki Cup järjestetään koronatilanteesta huolimatta.

Hallitus perustaa päätöksensä sekä Helsingin kaupungin että terveysviranomaisten kanssa käytyihin keskusteluihin.

Suomen hallitus on aiemmin ilmoittanut sallivansa urheilutapahtumien järjestämisen sekä harrastetoiminnan käynnistymisen kesäkuun alusta.

Typistetty turnaus

Aivan normaaliin tapaan Helsinki Cupia ei tänä kesänä kuitenkaan pelata.

– Osallistujien terveys tullaan ottamaan yhä huomioon kaikessa tekemisessämme ja olemme tehneet erilaisia turvallisuutta tukevia poikkeusjärjestelyjä, jotta kenellekään ei tule riskiä tapahtumaan osallistuessaan, sanoo Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

Poikkeusjärjestelyihin kuuluu muun muassa se, että kansainvälisiä joukkueita ei oteta tänä vuonna turnaukseen lainkaan matkustusrajoitusten ja vallitsevan tilanteen vuoksi. Myös muualta Suomesta kuin Uudeltamaalta olevien joukkueiden määrää on olennaisesti vähennetty.

Helsinki Cup ottaa käyttöön myös lukuisia muita normaalista poikkeavia järjestelyjä jokaisen turvallisuuden ja terveyden takaamiseksi. Esimerkiksi avajaisia ja perinteistä turnausdiscoa ei järjestetä, otteluiden välissä joukkueiden kentälle tulo- ja lähtöaikaa on lisätty sekä katsojien määrää on rajoitettu.

Katsojille on kuitenkin tarjolla mahdollisuus katsoa ottelut striimattuna omalta päätteeltä.

Muista poikkeustoimenpiteistä sekä tarkemmista turnaukseen liittyvistä asioista ilmoitetaan myöhemmin erikseen.