Hyppää sisältöön

Lentoyhtiö Eurowings yritti aloittaa uudelleen lennot Saksasta Sardiniaan, mutta kenttä olikin kiinni – turha reissu kesti yli neljä tuntia

Euroopan lentokenttien aukiolosäännöt muuttuvat nyt kovin nopeasti, saksalainen halpalentoyhtiö kommentoi epäonnistumista.

Lomatunnelmia Olbian kävelykadulla vuonna 2016. Kuva: AOP

Saksalaisen lentoyhtiö Eurowingsin yritys aloittaa uudelleen koronapandemian keskeyttämät lennot Sardiniaan päättyi lauantaina onnettomasti.

Halpalentoyhtiön kone lensi lauantaina 1 170 kilometrin matkan Düsseldorfista italialaissaaren ylle vain kuullakseen lennonjohdolta, että sen määränpää, Sardinian Olbian lentokenttä oli edelleen suljettu kaupalliselta liikenteeltä, kertovat muun muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun) ja irlantilainen RTÉ (siirryt toiseen palveluun).

Eurowingsin Airbus A320 -kone lenteli jonkin aikaa turhaan kentän yllä odottaen, josko lupa kuitenkin heltiäisi.

Italialaislehti Corriere Della Seran mukaan koneelle tarjottiin mahdollisuutta laskeutua toisaalla Sardiniassa sijaitsevaan Cagliariin, mutta yhtiö päätti säästää lisäkulut ja palata Düsseldorfiin.

Turha reissu kesti neljä tuntia ja kymmenen minuuttia. Kyydissä lennolla oli miehistön lisäksi vain kaksi matkustajaa. He saavat uudet lennot.

Eurowingsin edustaja kertoo CNN:lle, että Euroopan lentokenttien tilanne on nyt kovin muuttuvainen. Kenttien aukioloa voidaan muuttaa hyvinkin lyhyellä varoajalla.

Lentoblogi One Mile at a Timen (siirryt toiseen palveluun) mukaan tällä kertaa kyse näyttää olleen Italian liikenneministeriön ja paikallisviranomaisten mielipide-eroista. Ministeriö päätti kentän avaamisesta 17. toukokuuta, mutta paikallisviranomaiset kumosivat päätöksen samana päivänä.