1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kausityö

LM: Suomi aikoo nostaa ulkomaisten kausityöntekijöiden määrää tuhansilla

Lännen Median tietojen mukaan kiintiötä ollaan kaksinkertaistamassa.

Normaalisti ulkomaisia kausityöntekijöitä tulee Suomeen joka vuosi noin 16 000, joista noin 9 000 Ukrainasta. Kuvituskuva vadelman versojen kasvatustunnelista huhtikuulta. Kuva: Tiina Karppi / Yle

Suomeen on tulossa aiemmin arvioitua suurempi määrä ulkomaalaisia kausityöntekijöitä, kertoo Lännen Media (siirryt toiseen palveluun). Sen saamien tietojen mukaan kiintiö ollaan nostamassa alkuperäisestä 4 500:sta kaksinkertaiseksi, eli 9 000:een.

Päätös on tarkoitus tehdä hallituksessa perjantaina. Neuvottelun piti alun perin olla jo keskiviikkona, mutta se siirrettiin pääministeri Sanna Marinin (sd.) sairausloman vuoksi.

Normaalisti ulkomaisia kausityöntekijöitä tulee Suomeen joka vuosi noin 16 000, joista noin 9 000 Ukrainasta. Kun koronavirus esti matkustamisen, heräsi pelko, ettei tiloilla saada töitä hoidettua ja satoa korjattua, kun kokeneet kausityöntekijät eivät pääse Suomeen.

Työvoimapulaa on yritetty paikata kampanjoilla, joilla on houkuteltu suomalaisia lähtemään töihin maa- ja marjatiloille.

Lue myös:

Ukrainalaiset marjanpoimijat aikovat tulla Suomeen vaikka omalla kyydillä – marjapellot tarjoavat vuoden palkan

Ukrainalaiset pääsevät sittenkin kausitöihin ulkomaille, kunhan tietyt ehdot täyttyvät