Hyppää sisältöön

Mikkelin Anttolassa metsäpalo vaikeassa maastossa – pesäkkeiden sammutus jatkuu pitkään

Kukaan ei ole loukkaantunut palossa.

Mikkelin Anttolassa on sammutettu hankalaa metsäpaloa. Paloalue on nyt saatu rajattua, mutta pesäkkeiden sammutus jatkuu pelastuslaitoksen mukaan pitkään.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta seitsemän aikaan tiistai-iltana. Paikalle odotettiin iltayhdeksältä helikopteria sammuttamaan paloa. Paikalla on lähes 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Metsäpalo on saanut alkunsa Majatlahdentiellä mäkisessä, kallioisessa maastossa.

Palanut ala on arviolta kuudesta kahdeksaan hehtaaria. Lentosammutus helikopterilla ei onnistunut teknisen vian vuoksi.

Syttymissyyksi epäillään tiellä aiemmin ajaneen traktorin moottorivikaa.

Henkilövahinkoja ei ole aiheutunut.

Maastopaloja eri puolilla Suomea

Maastopaloja on sammutettu tänään tiistaina eri puolilla Suomea. Paloja on ollut esimerkiksi Pohjois-Karjalassa Tohmajärvellä ja Nurmeksessa, Miehikkälässä Kymenlaaksossa sekä Pohjois-Pohjanmaalla. Vahingot ovat kuitenkin jääneet vähäisiksi.

Porvoossa Uudellamaalla paloi noin kaksi hehtaaria hakkuuaukealla. Rajavartioston helikopteri auttoi sammutustöissä.

Pohjois-Savossa Sonkajärvellä paloi puoli hehtaaria hakkuuaukealla savukkeesta syttyneessä palossa. Pelastuslaitos tiedotti tiistai-iltana, että sammutustöitä vaikeutti palopaikan sijainti puolen kilometrin päässä lähimmältä tieltä.

Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Etelä-Karjalan ja Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola, listaa Ilmatieteen laitos.

25.5. klo 1.43: Päivitetty tiedot siitä, että paloalue on saatu rajattua.

.
.