Hyppää sisältöön

Rovaniemen seurakuntakeskuksen peruskorjaus maksaakin yli viisi miljoonaa

Rakennukseen on tarve tehdä isompia korjauksia kuin oli alunperin tarkoitus.

Rovaniemen kirkkoherranvirasto. Kuva: Sauli Antikainen / Yle

Rovaniemen seurakuntakeskuksen peruskorjaus tulee maksamaan reilusti arveltua enemmän. Aiemmin korjauksen oli arvioitu maksavan kolme miljoonaa, mutta nyt remontista on tulossa yli viiden miljoonan euron hintainen.

Määrärahaa aiotaan korottaa, sillä rakennukseen on tarve tehdä isompia korjauksia kuin oli alunperin tarkoitus. Rakennuksen julkisivussa on todettu mikrobi- ja kosteusvaurioita, joiden korjauksen yhteydessä parannetaan myös seinien lämmöneristystä.

Salaojien uudistamiseksi joudutaan myös purkamaan rakennuksen ulkoportaita ja materiaalivalinnat ovat osoittautuneet luultua hintavammiksi.

Tiistaina kokoontunut kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että peruskorjaukseen otetaan viiden miljoonan euron pankkilaina.

Seurakuntakeskuksen peruskorjaus alkaa syyskuun alussa ja kestää lähes vuoden. Toiminnot väistävät rakennuksesta Osuuspankin vanhaan toimitilaan Koskikadulle elokuun lopulla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).