Hyppää sisältöön

Rovaniemeläiset yritykset voivat hakea uutta tukea kaupungilta – arvo joko 2500 tai 5000 euroa

Yrityspalveluseteli on tarkoitettu pysyväksi.

Moni yritys on sulkenut ovensa tai kärsinyt vähintään asiakaskadosta Rovaniemellä. Kuva: Ville Viitamäki / Yle

Rovaniemen kaupunki ottaa käyttöön uuden yritystuen. Kyseessä on yritypalveluseteli, jonka arvo on 2500 euroa tai 5000 euroa. Sen saadakseen yrityksen on laitettava omaa rahaa 20 prosenttia setelin arvosta eli 500 tai 1000 euroa.

Setelillä voi hankkia tietyiltä yrityksiltä kehittämiseen liittyviä palveluja. Tällä hetkellä valittavana on 20 yrityksen palveluja Rovaniemellä. Tukea voi käyttää esimerkiksi yrityksen kansainvälistymiseen, kasvuun liittyviin suunnitelmiin, taloushallinnon kehittämiseen ja omistajanvaihdokseen liittyviin asioihin.

– Rovaniemeläisillä yrityksillä on mahdollisuus ensimmäisen kerran hakea kaupungilta rahoitusapua kasvuun ja kehittämiseen. Uusi rahoitusmalli ei ole korona-ajan poikkeusrahoitusta, mutta sen uskotaan myös vauhdittavan elpymistä ja auttavan pääsemään eteenpäin epidemian jälkeen, Rovaniemen kaupungin toimialajohtaja Jukka Kujala sanoo tiedotteessa.

Yrityspalvelusetelin hakuaika on 1.6.-22.6.2020. Ensimmäiset rahoituspäätökset on tavoitteena tehdä kesäkuun lopulla. Rovaniemen kaupungin elinkeinotoimi Business Rovaniemi käy hakemukset läpi ja tekee esityksen seteleiden saajista. Seteleiden saajat päättää toimialajohtaja Jukka Kujala.

Uusi yrityspalveluseteli on tarkoitettu pysyväksi tueksi. Siihen varataan vuosittain 150 000-200 000 euroa rahaa. Yrityspalvelusetelin hakuja järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Lisätietoa yrityspalvelusetelistä, yrityspalvelutuottajarekisteri sekä hakukanava löytyvät Business Rovaniemen nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Vastaavanlaisia yritysseteleitä on käytössä muun muassa Lahdessa, Jyväskylässä ja Tampereella.

.
.