Työttömyys hurjassa nousussa Pohjois-Pohjanmaalla koronan vuoksi – työttömiä huhtikuussa lähes kaksinkertaisesti vuoden takaiseen verrattuna

Maakunnan työttömyysprosentti oli huhtikuun lopussa 17,1.

työttömyys
Kuluneet työrukkaset lojuvat nurkassa.
Koronapoikkeustila on heikentänyt monen yrityksen toimintaa ja se näkyy nyt työttömyysluvuissa. Kuvituskuva.Jouni Tanninen / Yle

Pohjois-Pohjanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä on lähenyt rajuun nousuun tänä keväänä.

Maakunnan työttömyysaste oli huhtikuun lopussa 17,1 prosenttia, kun kaksi kuukautta aiemmin luku oli vajaat 11 prosenttia.

Pohjois-Pohjanmaalla oli viime kuun lopussa lomautetut mukaan lukien noin 31 800 työtöntä työnhakijaa. Esimerkiksi viime vuonna samaan aikana työttömiä työnhakijoita oli noin 14 000 vähemmän. Nousua on siis jopa 77 prosenttia vuoden takaisesta.

Vuoden 2019 huhtikuun lopussa työttömyysaste oli vielä 9,7 prosenttia.

Työttömyyslukujen kohoamisen takana ovat koronapoikkeustilasta johtuneet laajat lomautukset. Myös irtisanomisten määrä on nyt lähtenyt nousuun, kertoo johtaja Petri Keränen Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksesta. Hänen mukaansa tilanne on heikentynyt edelleen toukokuun aikana.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus