1. yle.fi
  2. Uutiset

Joensuu näyttää mielellään vihreää valoa isoille terasseille, joista toivotaan helpotusta ravintoloiden ahdinkoon

Joensuun kaupunkikeskustayhdistykselle on tullut tähän mennessä yksi kysely asiakasterassin laajentamisesta.

Ravintolaterassit
Ihmisiä kesäterassilla kävelykatu polkupyöriä
Useat kaupungit ympäri Suomea ovat raivaamassa ravintoloille lisää terassitilaa koronaepidemian myötä. Joensuun kaupunkikin selvittää mielellään mahdollisuuksia laajennuksiin, jos yrittäjät sitä toivovat. Arkistokuva.Anna Huttula / Yle

Joensuun kaupunki suhtautuu lähtökohtaisesti myönteisesti ravintoloiden terassien mahdollisiin laajennuksiin.

Ravintolat saavat avata ovensa maanantaina. Sisätiloissa asiakasmäärää pitää rajoittaa. Rajoitus ei koske ulkoterasseja, mutta niissäkin on huolehdittava turvallisuudesta.

Matkailu- ja ravintolapalvelut Maran toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan isot terassit voisivat helpottaa ravintoloiden ahdinkoa, jos sää olisi vielä suotuisa.

Joensuun kaupungille on tullut tähän mennessä yksi kysely terassin laajennuksesta. Se koski Siltakadun aluetta, missä olisi kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtaja Katja Kolehmaisen mukaan tilaa isommille terasseille.

– Selvitämme mielellämme mahdollisuutta laajennuksille. Jos kevyen liikenteen väylät pysyvät riittävän leveinä, en näe laajennukselle estettä.

Ainakin Helsingissä ja Turussa höllennetään terassien lupamenettelyä. Kolehmaisen mukaan tälle ei ole Joensuussa tarvetta.

– Meillä prosessi on jo muutenkin yksinkertainen, nopea ja joustava. Pystymme parhaimmillaan tekemään luvittamisen jo samana päivänä.

Helsingissä kaupunki vapauttaa ravintolat huhti–toukokuun lisäksi myös kesäkuun terassivuokrilta. Joensuussakaan maksuja ei ole vielä peritty.

– Olemme tulleet taloudellisesti yrittäjiä vastaan siten, että vuokrien laskutus ei lähde liikkeelle ennen kuin terassit ovat auki, Kolehmainen kertoo.

Lue myös:

PKO avaa ravintoloitaan vaiheittain

Ravintoloiden uudet rajoitukset etenevät kiireellä, tärkeä mietintö runnottiin läpi eduskunnassa

Näin oluthanat, terassit ja ravintolat avataan kesäkuun alussa – katso hallituksen päätökset tiivistetysti tästä

Lue seuraavaksi