1. yle.fi
  2. Uutiset

Kelan palvelupisteet kesällä auki normaalisti Kanta-Hämeessä

Koronakevään aikana Kelan palvelupisteissä on käynyt keskimäärin vähemmän asiakkaita kuin yleensä.

Kansaneläkelaitos
Kelan kyltti.
Koska tartuntariski ja osa rajoitustoimenpiteistä on edelleen olemassa, neuvontaa saa vain palvelutiskissä ja sisäänpääsyä rajoitetaan tarvittaessa.AOP

Monet virastot ja palvelupisteet supistavat aukioloaikoja kesällä. Kela sen sijaan lupaa, että sen toimipisteet ovat kesällä auki normaalisti Kanta-Hämeessä.

Esimerkiksi Hämeenlinnan palvelupiste on auki arkipäivisin kello 9–16. Forssassa Kelan palvelupiste muuttaa kesäkuussa kaupungintalon tiloihin ja palvelee vain ajanvarauksella 29.6.–26.7. välisenä aikana.

Riihimäen palvelupisteen aukioloaika ei muutu kesällä. Riihimäellä kela-asiat hoituvat arkisin kello 9–12. Kello 13–16 Riihimäen Kelassa palvellaan ajan varanneita asiakkaita.

Kelan mukaan huhtikuussa painopiste siirtyi puhelinpalveluun, ja jatkossakin turvallisinta on hoitaa Kela-asiat verkossa ja puhelimessa. Puhelinpalvelu on avoinna normaalisti myös kesällä.

– Olemme saaneet asiakkailta paljon hyvää palautetta siitä, että puhelinasiointi on toiminut erinomaisesti. Moni yllättyy siitä, miten kätevää se on, ja siitä, että puhelimessa voi hoitaa samoja asioita kuin palvelupisteessä, kertoo Keskisen asiakaspalveluyksikön johtajan sijainen, ryhmäpäällikkö Minna Mäkitalo-Laihorinne.

Koska tartuntariski ja osa rajoitustoimenpiteistä on edelleen olemassa, neuvontaa saa vain palvelutiskissä ja sisäänpääsyä rajoitetaan tarvittaessa. Asiakastietokoneita voi käyttää, ja ne puhdistetaan päivän mittaan usein.

Lue seuraavaksi