1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Silja Line

Turusta lähtevät Silja Linen risteilyalukset pysähtyvät taas Maarianhaminassa

Liikennöinti Maarianhaminaan alkaa torstaina.

Baltic Princess ohittaa Ruissalon matkallaan Ahvenanmaalle. Arkistokuva. Kuva: Linus Hoffman / Yle

Turku–Tukholma-reitillä liikennöivät Baltic Princess ja Galaxy alkavat jälleen liikennöidä Maarianhaminan sataman kautta torstaista 28. toukokuuta alkaen, kertoo Tallink Silja tiedotteessaan.

Laivat ovat tähän asti poikkeuksellisesti liikennöineet Ahvenanmaalla Långnäsin sataman kautta.

Laivat siirrettiin operoimaan Maarianhaminan sataman sijaan Långnäsin kautta maaliskuussa koronavirustilanteesta aiheutuneiden matkustusrajoitusten vuoksi.

Molemmat laivat ovat kuitenkin liikennöineet kotimaassa Ahvenanmaan kautta koko kevään ajan, jotta huoltovarmuuden kannalta elintärkeät toiminnot Ahvenanmaalle on voitu taata.

Vapaa-ajan matkustamista ei suositella

Suomen viranomaiset ovat tästä viikosta alkaen jälleen sallineet laivaliikenteen operoimisen Maarianhaminan sataman kautta samaan aikaan kun viime kuukausien tiukkoja rajoituksia on alettu purkaa asteittain.

Tällä hetkellä vain kaksi Silja Linen alusta liikennöi Suomen ja Ruotsin välillä, ja takaavat samalla tärkeän rahdin, kuten elintarvikkeiden ja lääkkeiden, toimituksen näiden maiden välillä.

Baltic Princess ja Galaxy jatkavat liikennöintiä Turku–Tukholma-reitillä Maarianhaminan kautta normaalin aikataulun mukaisesti.

Laivat kuljettavat pääasiassa rahtia, mutta myös matkustajia, joilla on oikeus saapua maahan määräsatamassaan.

Näillä aluksilla matkustajamäärä on rajattu maksimissaan puoleen kokonaiskapasiteetista, kuten myös muilla Tallinkin ja Silja Linen aluksilla tällä hetkellä.

Laivoilla on mahdollista tehdä kotimaan saaristoristeily Turun ja Maarianhaminan välillä.

Vapaa-ajan matkustusta Pohjoismaiden välillä sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden välillä ei edelleenkään suositella.