Viestit perutuista lennoista kummastuttavat Kainuussa – Finnairin mediasuhteiden johtaja: "Emme halunneet jättää varausjärjestelmiimme vanhaa tietoa"

Varausjärjestelmän siivoaminen koskee kaikkia Finnairin lentoja ja se tapahtuu vaiheittain, sillä yhtiö peruu yhteensä kymmeniätuhansia lentojaan.

lentoliikenne
Finnairin lentokone Kajaanin lentoasemalla
Finnair kertoo alkuperäisen suunnitelman mukaan Kajaanin talvikauden lennoistaan elokuussa. Arkistokuva.Timo Sihvonen / Yle

Kainuussa matkailuyrittäjiä on hämmentänyt kansainvälisten matkailijoiden saamat viestit Finnairilta perutuista lennoista. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kainuun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Myös matkailuyhdistys Wild Taiga kertoo tiedotteessaan, että tällä viikolla tulleiden matkailuyritysten asiakkaiden lentoperuutukset ovat koskeneet Kuhmoon, Suomussalmelle ja Vuokattiin tulevia asiakkaita.

Finnairilta kerrotaan, että viestit liittyvät jo aiemmin peruttuihin lentoihin. Yhtiö ei halunnut tässä vaiheessa jättää varausjärjestelmiin vanhaa tietoa lennoista.

Varausjärjestelmän siivoaminen koskee kaikkia Finnairin lentoja ja se tapahtuu vaiheittain, sillä yhtiö peruu yhteensä kymmeniätuhansia lentojaan.

Finnair kertoo alkuperäisen suunnitelman mukaan Kajaanin talvikauden (25.10.2020–31.3.2021) lennoistaan elokuussa. Sen päätöksen mukaiset tiedot ja lennot päivitetään aikanaan järjestelmään.

– Tässä vaiheessa emme halunneet jättää varausjärjestelmiimme vanhaa tietoa, joka ei tule pitämään paikkaansa, sanoo Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist.

Tallqvistin mukaan Finnair ei halunnut jättää muun muassa Kajaanin osalta järjestelmiin siellä aiemmin olleita lentomääriä, koska lentovuorot eivät todennäköisesti tule olemaan sellaisia kuin ennen koronaa. Mihinkään Finnairin kohteeseen ei nyt lennetä samalla määrällä kuin esimerkiksi alkuvuodesta.

– Kun liikenneohjelmamme on nyt koronakauden takia hyvin erilainen kuin ennen koronakautta, olemme poistaneet järjestelmistä siellä aiemmin olleet lennot. Näin ollen asiakkaat ovat saaneet viestiä peruuntuneista lennoista, sanoo Tallqvist.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)