Suomussalmen yli 70-vuotiaiden asiointiavun tarpeet selvitetään nettikyselyllä ja soittokierroksella

Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän kaikkia fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan.

Yli 70-vuotiaiden avun tarve muun muassa kauppa- ja apteekkiasiointiin selvitetään kesäkuun loppuun mennessä. Kuvituskuva. Kuva: Mostphotos/ Caj Lindskoug

Suomussalmella selvitetään kunnan kaikkien yli 70-vuotiaiden tarpeet ulkopuoliseen asiointiapuun. Selvitys tapahtuu nettikyselyllä ja puheluilla.

Nettilomake on jo avoinna kunnan nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun), ja siihen toivotaan vastauksia sunnuntaihin 31. toukokuuta mennessä. Sähköisen kyselyn täyttäneitä ei tavoitella puhelimitse.

– Soittajilla riittää töitä, sillä Suomussalmella on lähes 2 000 yli 70-vuotiasta. Puheluihin on varattava aikaa, ja siksi olisikin tärkeää, että mahdollisimman moni kävisi itse tai pyytäisi läheistään täyttämään nettilomakkeen, sanoo Suomussalmen seurakunnan diakoni Silja Seppänen.

Soittokierros aloitetaan ensi viikon alussa ja se on tarkoitus saada päätökseen kesäkuun loppuun mennessä. Kaikki puhelut soitetaan 040 6885 -alkuisesta numerosta. Soittajat ovat seurakunnan ja SPR:n koulutettuja vapaaehtoistoimijoita.

Vaikka koronarajoituksia on viime aikoina höllennetty, yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän kaikkia fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan.

– Ikäihmisillä on varmasti tarve puhua ja vaihtaa kuulumisia etenkin nyt, kun muu maailma saa pikkuhiljaa jatkaa elämää, mutta omalla kohdalla ikä on rajoittava tekijä, Seppänen sanoo.

Yhteydenottoprojektissa ovat mukana kunta, seurakunta ja SPR:n Suomussalmen osasto.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)