Hyppää sisältöön

Boeing jatkaa 737 Max -mallin valmistusta, vaikka viranomaiset eivät ole vielä hyväksyneet sen korjauksia

Keskiviikkona Boeing ilmoitti vähentävänsä yli 12 000 työpaikkaa Yhdysvalloissa.

Ethiopian Airlinesin lentokone putosi nopeasti nousun jälkeen viime vuoden maaliskuussa. Turmassa kuoli 157 ihmistä. Kone oli samaa Boeing 737 Max -mallia kuin kuvassa. Kuva: EPA

Yhdysvaltalainen lentokonevalmistaja Boeing kertoo jatkaneensa surullisenkuuluisan 737 Max -matkustajakonemallin valmistusta. Yhtiön mukaan valmistusta on jatkettu matalalla tuotantokapasiteetilla ja samalla koneiden turvallisuutta ja laatua pyritään parantamaan.

737 Max -konemalli on ollut lentokiellossa viime vuoden maaliskuusta lähtien lentokoneturmien vuoksi. Kahdessa erillisessä turmassa Indonesiassa ja Etiopiassa kuoli yhteensä 346 ihmistä. Indonesialaisen Lion Airin kone putosi maahan lokakuussa 2018 ja Ethiopia Airlinesin kone maaliskuussa 2019.

Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA ei ole vielä vahvistaneet hyväksyvänsä Boeingin korjauksia 737 Max -malliin. Yhtiön johto kuitenkin uskoo jatkavansa tilausten toimittamista ennen lokakuuta. FAA on arvostellut Boeingia liian aggressiivisista aikatauluista, joilla yhtiön katsotaan yrittävän painostaa viranomaisia antamaan nopean hyväksynnän koneen paluulle.

Keskiviikkona Boeing ilmoitti vähentävänsä yli 12 000 työpaikkaa Yhdysvalloissa. Yhtiö myös varoitti samalla suunnittelevansa tuhansia lisävähennyksiä lähikuukausina. Huhtikuussa Boeing ilmoitti, että se vähentäisi 10 prosenttia maailmanlaajuisesti työvoimastaan. Sillä on noin 160 000 työntekijää.

Tammikuussa FAA kertoi, että se aikoo määrätä Boeingille 5,4 miljoonan dollarin sakot. FAA:n mukaan yhtiö ei estänyt viallisten osien asentamista 737 Max -lentokonemalliin.

Lue myös:

.
.