Hyppää sisältöön

Nuorisotyö hyppää pyörän selkään Kajaanissa – "Willarilla" pääsee vaikka uimarannalle

Polkupyörillä eli "willareilla" nuorisotyöntekijät pääsevät sinne, missä nuoret viettävät aikaansa

Nuorisotyöntekijät hyppäävät "willareiden" kyytiin tiistai-, keskiviikko- ja perjantai-iltaisin. Kuva: Aseman Lapset ry

Kajaanin nuorisotyö pyöräilee kesäkuun alusta lähtien sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Kajaanin kaupunki on saanut Aseman Lapset yhdistykseltä käyttöönsä kolme "Willaria". Jalkautuvaa nuorisotyötä on tehty Kajaanissa viime kesästä lähtien Walkers-autolla, mutta polkupyörät ovat uusi työmuoto.

– Uskon, että meillä on helppo lähteä liikkeelle, koska viime kesän perusteella tiedämme, missä nuoret ovat ja liikkuvat. Pyörät ovat käytössä myös koulutetuilla vapaaehtoisilla, jotka voivat saada nuoriin eri tavalla kontaktin kuin me tutut työntekijät, sanoo nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen Kajaanin kaupungilta.

Etenkin kesällä nuorille tarjottava toiminta vähenee olennaisesti. Korhosen mukaan Willarit tarjoavat nuorille mahdollisuuden kohdata turvallisia aikuisia. Tarkoituksena on kohdata nuoria kasvotusten tiistai-, keskiviikko- ja perjantai-iltaisin.

– Jos sää sallii, voimme kiertää myös uimarantoja, joihin autolla ei ole päässyt. Harmillista on vain se, että emme voi kuljettaa mukana esimerkiksi pelivälineitä, Korhonen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.