1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päihdetyö

Rovaniemen kaupunki haluaa koota päihdepalvelut yhteen

Saman katon alle on tarkoitus tulla päihderiippuvaisten asumispalvelut, neuvonta, terveydenhoito ja sosiaalinen kuntoutus.

päihdetyö
Mies istuu olutpullo edessään pöydän äärellä.
Kokoamalla päihdepalvelut yhteen, kaupunki toivoo saavansa paremmin vaikuttavaa päihdehoitoa ja sitä kautta myös säästöjä. KuvituskuvaTiina Jutila / Yle

Lapin sairaanhoitopiiri on järjestänyt Rovaniemen kaupungin päihdepalvelut vuodesta 2017 lähtien ja Lapin Nuorisoasema Romppu on vastannut alle 25-vuotiaiden päihdepalveluista. Nyt kaupunki suunnittelee kuitenkin järjestävänsä kaikki palvelut itse.

Saman katon alle on tarkoitus koota päihderiippuvaisten asumispalvelut, neuvonta, terveydenhoito ja sosiaalinen kuntoutus, joka sisältää muun muassa elämänhallintaa.

Kaupunki toivoo saavansa näin paremmin vaikuttavaa päihdehoitoa ja sitä kautta myös säästöjä. Lisäksi sen tiedossa on, että aluehallintoviraston mielestä sosiaalihuoltolain mukaiset päihdepalvelut eivät nyt toteudu lain edellyttämällä tavalla.

Rovaniemen perusturvalautakunta päätti keskiviikkona aloittaa päihdepalvelujen uudelleen organisoinnin ja järjestämisvastuun siirtämisen sairaanhoitopiiriltä takaisin kaupungille. Tarkoitus on, että kaupunki alkaa järjestää palveluja ensi vuoden alusta lähtien.

Lapin sairaanhoitopiiri päätti aiemmin lopettaa Lapin päihdeklinikan toukokuun loppuun. Myös Kemi selvittää päihdepalvelujen siirtoa sairaanhoitopiiriltä takaisin omaksi toiminnakseen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi