1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun yliopiston ja Oamkin todistusvalinnan tulokset on nyt julkaistu

Yliopistoihin valittiin tänä keväänä aiempaa suurempi määrä opiskelijoita pelkän todistuksen perusteella. Valintakokeitakin toki on.

opiskelupaikka
Oulun yliopistossa psykologiaa voi opiskella vain sivuaineena.
Oulun yliopistossa joillakin aloilla 80 prosenttia aloituspaikoista täytetään todistusvalinnalla.. Näin on kauppatieteissä, kasvatusalalla ja tekniikan aloilla. Kuvituskuva.Arto Veräjänkorva / Yle

Oulun yliopisto on nyt julkaissut todistusvalinnan kautta opiskelupaikan saaneiden henkilöiden nimet. Todistusvalinnan tulokset voi tarkistaa Oma Opintopolku (siirryt toiseen palveluun) -palvelusta. Lisäksi valinnasta on lähetetty sähköpostiviesti ensisijaisiin hakukohteisiinsa päässeille opiskelijoille.

– Myös varasijoille on valittu opiskelijoita. Heinäkuussa selviää, ketkä ottavat vastaan opiskelupaikan ja varasijoja ryhdytään täyttämään, sanoo viestintäasiantuntija Tiina Pistokoski Oulun yliopistosta.

Myös Oulun ammattikorkeakoulu julkaisi todistusvalinnan kautta opiskelupaikkansa saaneiden tiedot keskiviikkoiltana 27. toukokuuta.

– Noin 730 opiskelijaa on saanut tiedon valinnastaan, sanoo viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala Oamkista.

Tämä kevät on ollut poikkeuksellinen, sillä kaikissa yliopistoissa kasvatettiin ylioppilastodistusten perusteella valittavien uusien opiskelijoiden määrää. Taustalla ovat opetus- ja kulttuuriministeriön aiemmat linjaukset sekä koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila.

Oulun yliopistossa joillekin aloille valittiin 80 prosenttia opiskelijoista pelkän todistuksen perusteella, Oulun ammattikorkeakoulussa vastaava luku on keskimäärin 60 prosenttia.

Yliopistoissa järjestetään tosin valintakokeita tänäkin keväänä. Esimerkiksi torstaina 28. toukokuuta Oulun yliopistossa vuorossa ovat olleet tekniikan alojen ja arkkitehtuurin valintakokeet.

Oulun ammattikorkeakoulussa taas pidetään muiden ammattikorkeakoulujen tapaan kaksivaiheiset valintakokeet kesäkuun aikana.

Joka vuosi yliopistoon valitaan opiskelijoita myös avoimen väylän kautta.

Kevään yhteishaussa Oulun yliopistoon kandidaatti- ja maisteriohjelmiin on ollut kaikkiaan 2 374 aloituspaikkaa. Hakijoita puolestaan oli yli 17 000. Oulun ammattikorkeakouluun taas pyrki lähes 10 700 hakijaa, aloituspaikkoja on 1 465.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi