1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Kierrätysyrityksen tulipalon sammutus jatkuu yhä Lahdessa – katso video valtavasta savupatsaasta

Jokimaan teollisuusalueella aamulla syttyneestä tulipalosta levisi päivällä terveydelle vaarallista savua. Enää palosta ei ole vaaraa ympäristön asukkaille.

Tulipalo Jokimaan teollisuusalueella Lahdessa
Tulipalo Jokimaan teollisuusalueella Lahdessa
Lahden Jokimaalla palaa noin 1 700 neliömetrin suuruinen halli, jossa on muovia ja puujätettä. Palosta muodostuu runsaasti terveydelle haitallista savua. Kuva: Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Meisselikadulla Lahden Jokimaalla syttyi aamulla iso tulipalo, josta muodostui terveydelle vaarallista savua. Tulipalosta annettiin vaaratiedote klo 9 jälkeen. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan savunmuodostus on nyt vähäisempää, eikä palosta ole enää vaaraa ympäristön asukkaille.

Tulipalo syttyi Purkupiha Oy:n varastohallissa. Henkilövahingoilta on vältytty.

– Kysessä on noin 1 700 neliömetrin suuruinen halli, jossa on muovia ja puujätettä. Palo pääsi leviämään myös maastoon, mutta saimme sen hallintaan, kerto päivystävä palomestari Juha Lahtinen.

Paloa on ollut sammuttamassa päivän aikana noin 20 ykiskköä ja 60 palomiestä. Sammutustyöt jatkuvat mahdollisesti perjantaihin asti.

Syttymissyystä ole vielä tietoa.

Purkupiha Oy:lla on kolme kierrätysasemaa, joista yksi sijaitsee Lahdessa. Yksiköissä käsitellään rakennusten purkujätteitä. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Purkupiha Oy:n kierrätysyksikön johtaja Kimmo Rinne kertoo, että palo sai alkunsa kierrätyspolttoainevarastosta.

– Ehdimme vetää alkusammutusletkut, mutta sitten totesimme, ettei auta muuta kuin soittaa palokunta ja mennä itse turvaan. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin, sanoo Rinne.

Rinteen mukaan palohetkellä paikalla oli kahdeksan työntekijää. Varastohalli koneineen tuhoutuu palossa kokonaan ja pihalla oleva puuvarastokin on kärsinyt palossa. Rinteen mukaan taloudelliset vahingot nousevat suuriksi.

– Tuho on merkittävä, puhutaan miljoonista euroista. Vielä ei tiedä, miten pitkään tämä vaikuttaa toimintaamme. Lahden kierrätysasema on kuitenkin meidän kierrätysyksiköiden pääpaikka, että ilman muuta tulemme jatkamaan toimintaa täällä, vakuuttaa Rinne.

Paloa on sammutettu aamukahdeksasta asti. Tuli ehti levitä läheiseen metsään, mutta se saatiin rajattua nopeasti. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle