1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuorten kesätöiden saamisessa on vielä toivoa – kesätyöntekijöiden tarve saattaa myös kasvaa kesällä, kun matkailijat ja mökkeilijät tulevat

Työpaikkoja voi kysellä myös omatoimisesti haluamastaan paikasta.

kesätyö
Sanni Wacklin on kesätyöharjoittelussa Prismassa.
Nuoria työllistyy paljon esimerkiksi marketeihin. Kuvituskuva.Petri Puskala / Yle

Osuuskauppa Suur-Savo työllistää nuoria tänäkin kesänä, mutta aiempia kesiä vähemmän. Kesätyöntekijöitä ja kesäharjoittelijoita tulee tänä kesänä osuuskaupalle töihin noin 500. Vuodesta riippuen kesätyöntekijöitä on ollut normaalisti 750-850.

Yli 18-vuotiaita kesätyöntekijöitä tulee tavallinen määrä, noin 400, mutta 14-18-vuotiaiden tutustu ja tienaa -kokeilun kautta tulevia on vähemmän.

Kesätyöntekijöiden tarve saattaa myös kasvaa kesän mittaan, sillä kotimaan matkailun ja mökkeilyn lisääntyminen tuo todennäköisesti maakuntaan lisää väkeä, Suur-Savon henkilöstöpäällikkö Tuula Lyytikäinen arvioi.

– Kyselyitä on tullut paljon että otatteko nuoria töihin, ettei ole kuulunut mitään. Kyllä se tarve Mikkelin ja Savonlinnan leveysasteilla on jo ennen juhannusta, kesäkuun puolesta välistä saakka. Ryhmähaastatteluja on vielä ensi viikolla, ja aina kannattaa haluamastaan paikasta lähestyä esimiestä, Lyytikäinen vinkkaa.

Vanhemmilta on pyydetty suostumus alaikäisten nuorten työskentelyyn erikoistilanteessa

– Alaikäisten vanhemmat kontaktoidaan ja siinä samassa laitetaan myöskin tällainen yleinen hygieniaohje, ja jossa kerrotaan meidän tavasta toimia, turvaväleistä ja käsihygieniasta. Vain terveenä töihin, ja ihan nämä normisysteemit mitkä on tälläkin hetkellä, Lyytikäinen kertoo.

Lue seuraavaksi