Jyväskylässä kaupunki valmistautuu järjestämään lapsille uusia päivähoitopaikkoja – Touhulan yt-neuvottelujen piirissä on neljä päiväkotia

Kaupunki voi ottaa mahdollisesti suljettavien päiväkotien toimintaa hoitaakseen.

Jyväskylä
Kädet vesihanan alla.
Kuvituskuva.Petri Aaltonen / Yle

Jyväskylän kaupunki on neuvotellut torstaina yksityisen päiväkotiyhtiö Touhulan kanssa sen päiväkotien tilanteesta.

Yrityssaneeraukseen hakeutunut ja yt-neuvottelut aloittava Touhula saattaa sulkea Suomessa jopa 43 päiväkotia.

Touhulalla on Keski-Suomessa 15 päiväkotia (siirryt toiseen palveluun) (touhula.fi). Niistä yt-neuvottelut koskevat viittä yksikköä: Jyväskylässä Touhula Laivakoiraa, Mannisenmäkeä, Meritähteä ja Ruorimestaria sekä Touhula Löytöretkeä Muuramessa.

1. kesäkuuta alkavat Touhulan yt-neuvottelut päättyvät aikaisintaan 15. kesäkuuta.

Jyväskylän kaupunki on saanut yt-uutisen jälkeen jonkin verran yhteydenottoja lastensa päivähoitopaikasta huolestuneilta vanhemmilta.

Kaupungin mukaan kaikille lapsille järjestyy hoitopaikka, mutta moni asia on tilanteesta johtuen vielä auki.

Varhaiskasvatuksen palvelujohtaja Tarja Ahlqvist Jyväskylän kaupungilta kertoo, että jos päiväkoteja suljetaan, lapsi voi saada hoitopaikan esimerkiksi Touhulan jäljelle jäävistä yksiköistä tai lähipäiväkodista.

Ahlqvistin mukaan kaupungin tahto on, että esimerkiksi Mannisenmäessä päiväkoti säilyy jatkossakin. Siellä on tällä hetkellä noin sata lasta.

Mikäli Touhula sulkee päiväkoteja, eikä niitä pyörittämään löydy uutta toimijaa, on mahdollista, että kaupunki ottaa päiväkotien toiminnan hoitaakseen.

– Varhaiskasvatusta tarvitsevien lasten määrä on Jyväskylässä lisääntynyt viime vuosina ja meidän on täytynyt järjestellä vaikka mitä. Meillä on työkalut kyllä ja pystymme paikkoja järjestämään. Kovin nopeita vastauksia ei nyt kuitenkaan ole. Jos perhe haluaa edetä rivakammin, niin voi jättää päivähoitopaikasta hakemuksen kaupungille, sanoo Ahlqvist.

Kaupungin mukaan Touhulan päiväkotien kohtalo olisi syytä olla selvillä elokuun alkuun mennessä.

– Se on yhteinen tahtotila kaikkien näkökulmasta, että toimintavuoden taitteessa asiat olisivat selvillä.

Jyväskylässä kaupungin omia päiväkoteja on noin 60 ja yksityisten pyörittämiä noin 30.