Hyppää sisältöön

Tampereen Särkänniemi avataan 13. kesäkuuta rajatulle väkimäärälle – sisään pääsee viidennes normaalista, paikat varattava etukäteen

Kausikorttilaiset pääsevät huvittelemaan jo ennen virallista avajaispäivää.

Särkänniemen uutuutena on Boom-laite. Kuva: Särkänniemi

Särkänniemen huvipuisto avaa ovensa lauantaina 13. kesäkuuta, mutta tiukkojen rajoitusten kanssa.

– Kapasiteettia rajataan aluksi 20 prosenttiin normaalista, eli asiakasmäärät pidetään selvästi pienempinä kuin viranomaiset edellyttävät. Päiväkohtaiset asiakaspaikat varataan etukäteen, jotta kukaan ei jäisi rajoitusten takia portin ulkopuolelle, Särkänniemen torstaina lähettämässä tiedotteessa sanotaan.

Kausikorttilaiset pääsevät huvipuistoon jo etukäteen 11.–12. kesäkuuta.

Samaan aikaan on avautumassa myös Linnanmäki Helsingissä.

Liput ja paikkavaraukset ennakkoon

Särkänniemi ottaa käyttöön varausjärjestelmän, jolla asiakaspaikka huvipuistossa varataan etukäteen. Varausjärjestelmä tulee Särkänniemen verkkosivuille.

– Varaus on tehtävä ennakkoon, jotta kukaan ei jäisi rajoitusten voimassa ollessa portin ulkopuolelle, sanoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Rajoitusten aikana kaikilta yli 3-vuotiailta asiakkailta vaaditaan lippu. Rannekkeen vaihtoehtona sisäänpääsyyn riittää huvipuiston noin yhdeksän euroa maksava sisäänpääsylippu, joka oikeuttaa myös yhteen laiteajeluun.

Liput myydään lähtökohtaisesti ennakkoon, mutta jos päiväkohtaista kapasiteettia on jäljellä, niitä saa myös portilta.

Yleisölle uudet ohjeet

Särkänniemi julkaisee kattavat asiakasohjeet, ja uudenlaiset turvakäytännöt ovat pääosassa myös henkilökunnan koulutuksissa. Ohjeet perustuvat turvaväleihin jonoissa, laitteissa ja ravintoloissa, hygienia- ja puhtauskäytänteisiin sekä siihen, että Särkänniemeen tullaan vain täysin terveenä.

– Särkänniemen DNA:han kuuluu normaalioloissakin turvallisuus edellä -ajattelu, ja olemme valmistautuneet poikkeustilanteessa avaamiseen jo maaliskuusta lähtien. Hyödynnämme kansainvälisen kattojärjestömme turvallisuus- ja terveysasiantuntijoiden ohjeistusta ja Euroopassa jo avautuneiden puistojen hyviä käytänteitä, Seppälä sanoo.

Lue myös:

Miten laitteita putsataan, pysyvätkö hinnat samoina ja miten ollaan Vuoristoradan kyydissä? 7 kysymystä ja vastausta Linnanmäen koronakesästä