Hyppää sisältöön

Porin koululakkautukset valtuustoon kesäkuussa – kaupunkilaisilta pyydetään kommentteja verkossa

Toteutuessaan säästöpaketti myös panisi suunniteltua liikuntapaikkarakentamista jäihin.

Palveluverkkouudistuksessa esitetään isoja muutoksia Porin kouluihin. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Porissa kaupunkilaiset voivat antaa päättäjille evästystä verkossa sivistystoimialan laajasta säästöpaketista.

Viime viikolla esitelty palveluverkkouudistus tähtää kymmenien miljoonien eurojen säästöön kaupungin talouden tasapainottamiseksi. Esityksen mukaan muun muassa kouluja yhdistetään. Lisäksi koulu- ja liikuntapaikkarakentamista jäädytetään.

Porin kahden lukion yhdistäminen keskittäisi lukiolaiset Porin suomalaisen yhteislyseon nykyisiin tiloihin ja yläkoululaiset Porin lyseon rakennukseen.

Esitys koskee myös peruskouluja eli muun muassa Ahlaisten, Enäjärven, Kalaholman, Käppärän, Reposaaren, Ruosniemen, Söörmarkun, Toejoen, Tuorsniemen ja Vähärauman alueiden nykyisiä ja tulevia oppilaita. Kouluja ja koulupiirejä aiotaan yhdistää ja oppilaita siirtää koulusta toiseen.

Yle Porin toimittaja Antti Laakso arvioi analyysissään, että aiemmin mahdottomina pidetyt koulupäätökset yritetään nuijia pöytään koronan avittamina.

Korona estää yleisötapahtumat

Koronaepidemian vuoksi Porin kaupunki ei voi järjestää uudistuksesta yleisötapahtumia.

Kommentteja voi kirjata kaupungin verkkosivuilla kesäkuun 8. päivään asti. Koko uuden esityksen sisältö ja laskelmat on koottu alueittain osoitteeseen pori.fi/palveluverkkouudistus (siirryt toiseen palveluun).

Kaupunkilaisten kommentit toimitetaan kaupunginvaltuuston jäsenille. Valtuuston on tarkoitus päättää asiasta kesäkuun 15. päivänä.

.
.