Sinfoniaorkesterit esittävät rasavilliä Beethovenia kesälomalle jääville koululaisille – mukana 300 muusikkoa – katso video

Poikkeuksellisen esityksen musiikillisena neuvonantajana on toiminut kapellimestari Esa-Pekka Salonen.

sinfoniaorkesterit
Sinfoniaorkesterit soittavat Beethovenia koululaisille
Sinfoniaorkesterit soittavat Beethovenia koululaisille

– Olin aika yllättynyt, miten uskottavalta se kuulostaa. Siinä on oikeaa soittamisen iloa ja energiaa huolimatta siitä, että se on tehty erittäin erikoisella ja ainutlaatuisella tavalla.

Näin kommentoi kapellimestari Esa-Pekka Salonen nähtyään mosaiikkimaisen musiikkivideon, jolla 300 orkesterimuusikkoa soittaa etänä.

Salonen lähti innostuneena mukaan, kun Suomen Sinfoniaorkesterit ry pyysi häntä orkesterien yhteiseen Kevätsoittoon. Sen tarkoituksena on lähettää terveisiä lukuvuotensa päättäville koululaisille ja opettajille ja toivottaa heille hyvää kesää.

Suurorkesteri tallensi etäyhteyksien avulla Ludwig van Beethovenin 7. sinfonian finaalin. Teosvalinta on myös kunnianosoitus tänä vuonna 250-vuotisjuhlavuottaan viettävälle Beethovenille.

Esa-Pekka Salosen mukaan kappale sopii luonteeltaan, sisällöltään ja ilmaisultaan siihen iloiseen, optimistiseen ja riehakkaaseen hetkeen, kun koulut loppuvat ja päästään kesälaitumille.

– Tämä on yksi maailman parhaista ja hienoimmista sävellyksistä. Se on lyhyt, energinen, villi ja etten sanoisi jopa rasavilli.

Näin massiivisen suurorkesterin johtaminen oli Saloselle täysin uusi kokemus. Hän lähti kuitenkin kokeilumielellä mukaan ja oli lopputuloksesta positiivisesti yllättynyt.

– Tämä kertoo minulle iloisia uutisia suomalaisten ammattimuusikoiden korkeasta tasosta ja että nykyteknologialla voidaan tehdä kaikenlaisia maagisia juttuja.

Esitys nähdään televisiossa Yle Teemalla perjantaina 29.5. klo 21.00.

Lue myös:

Sinfonia Lahti mussiikkivideon kuvauksissa.
Lahti Sinfonia teki Gaudeamus igiturista musiikkivideon, ja hämeenlinnalaisnuoret laulavat nettivideossa Suvivirren. Poikkeusolojen kevät siirsi valmistujaiset verkkoon. Toimittajana Petri Niemi. Kuvaus: Juha Petri Koponen / Yle, Tiina Kokko / Yle, Kaarimedia Oy, Vanajaveden nuorisokuoro.

Katso: Sinfoniaorkesteri yllätti valmistuvat musiikkivideolla, jota äänitettiin koronan takia kahdeksan kertaa

Pori Sinfoniettan muusikot kiersivät palvelukotien pihoilla konsertoimassa