Tuomiokapituli antoi viranhoitomääräyksen: Ari Rautakoski aloittaa Keminmaan kirkkoherrana elokuussa

Tällä hetkellä Rautakoski toimii Keminmaan vt. kirkkoherrana. Hän on ollut aiemmin myös Kemin seurakunnan palveluksessa.

Keminmaa
Keminmaan kirkkoherraksi valittu Ari Rautakoski.
Keminmaan tuleva kirkkoherra Ari Rautakoski on myös musiikkimies. Häneltä löytyy kuoronjohtamisen historiaa.Sari Kangas

Keminmaan uudeksi kirkkoherraksi on nimitetty pastori Ari Rautakoski. Oulun hiippakunnan tuomiokapituli antoi Rautakoskelle viranhoitomääräyksen keskiviikkona. Hän aloittaa kirkkoherrana elokuun alussa.

Rautakoski oli ainoa virkaa hakenut henkilö. Sen vuoksi Keminmaassa ei tarvinnut järjestää kirkkoherranvaalia. Keminmaan kirkkovaltuusto olisi voinut pyytää myös uutta hakua, mutta se päätti pyytää viranhoitomääräystä.

Rautakoski on ennestään tuttu monelle merilappilaiselle. Hänellä on parhaillaan takana reilu vuosi Keminmaan vt. kirkkoherrana.

1990-luvulla hän toimi kanttorina Kemin seurakunnassa reilut viisi vuotta. Sinä aikana hän myös johti sekä Pohjan Mieslaulajia että Länsi-Pohjan Oratoriokuoroa.

Mutta minkälaisen kirkkoherran Keminmaa Rautakoskesta saa?

– Pian 60-vuotiaan rauhallisen miehen, hän luonnehtii itse.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).