1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tykkimäen huvipuisto

Tykkimäen huvipuisto aukeaa kesäkuussa – näin huvipuisto huomioi koronan

Tykkimäen Huvipuisto avautuu keskiviikkona 10. kesäkuuta. Huvipuisto ottaa sisään rajatun määrän asiakkaita.

Tykkimäen huvipuisto. Kuvituskuva. Kuva: Tykkimäen huvipuisto

Tykkimäen Huvipuisto avautuu keskiviikkona 10. kesäkuuta. Ensimmäisenä avautuu huvipuisto ja samalla viikolla 13. kesäkuuta aukeaa myös Tykkimäen vesipuisto Aquapark. Actionpark aukeaa puolestaan 15. kesäkuuta.

– Olemme erittäin iloisia voidessamme ilmoittaa, että Tykkimäki palvelee asiakkaita myös tänä poikkeuksellisena kesänä. Asiakkaiden sekä henkilökunnan terveys on meille ensiarvoisen tärkeää, ja olemmekin tehneet paljon toimenpiteitä turvallisen huvittelun takaamiseksi sekä kesän parhaan huvipuistopäivän rakentamiseksi, kertoo Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen tiedotteessa.

Huvipuiston alueelle sekä muihin palveluihin otetaan rajallinen määrä asiakkaita kerrallaan. Pasanen ei kuitenkaan tarkemmin kerro, mikä tämä määrä on. Normaalina sesonkina huvipuistossa vierailee päivittäin 3 000–5 000 henkilöä parhaimmillaan päivässä.

Huvipuistoalueelta löytyy myös useita käsienpesupisteitä sekä käsien desinfiointimahdollisuuksia.

Laitejonoissa pyritään huvipuiston mukaan noudattamaan turvavälejä, ja henkilökunta huolehtii turvavälien toteutumisesta laitteissa. Samaan perhekuntaan kuuluvien henkilöiden on kuitenkin mahdollista olla laitteissa vierekkäin.

– Ravintoloissa ja kahviloissa olemme lisänneet asiakaspaikkoja ulos, ja suosittelemmekin asiakkaita nauttimaan tarjoiluista mahdollisuuksien mukaan ulkona. Huvipuistossa muistutamme asiakkaita hyvästä hygieniasta erilaisin opastein ja kuulutuksin, lisää Pasanen.