1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Mieslahden opistolla nostetaan numeroita ja itsetuntoa – Paltamon kymppiluokkalaiset kiittelevät opettajia

Mieslahden opistolla Janita Rimpiläinen (vas.), Heini Malinen, Konsta Raesalmi, Niko Mäkelä ja rehtori Helena Ahonen. Kuva: Joni Takalo / Yle

Kymppiluokalle eli peruskoulun jälkeiseen lisäopetukseen hakeudutaan korottamaan arvosanoja ja oppimaan uusia taitoja.

– Täällä on enemmän kiinnostusta opiskella, on parempia opettajia kun edellisessä koulussa. Täällä kaikkien kanssa tulee toimeen, sanoo Konsta Raesalmi.

Janita Rimpiläisestä on ollut mukava opiskella, kun opettajat ottavat hyvin huomioon, ja pienemmät ryhmät takaavat yksilöllistä opetusta.

Kainuun ainoalle kymppiluokalle tullaan opiskelemaan, koska sinne oikeasti halutaan, eikä siksi, että ei olisi päästy muualle.

Paltamossa kymppiluokkaa käyvä Heini Malinen kokee jaksavansa käydä paremmin koulua, kun opettajat ovat mukavia. Malinen on huomannut, että osaa opiskella paremmin kuin aikaisemmin. Se on kannustanut häntä hakeutumaan jatkossa lukioon.

– Myös se on tärkeää, että puhutaan hyvää siitä, mihin musta on jatkossa. Tiedän paremmin, mihin minun kannattaa mennä jatkossa opiskelemaan.

Paltamossa Mieslahden opistolla moni asia on hoidettu oppilaiden kannalta hyvin, sanoo Kainuun opiston rehtori ja toimitusjohtaja Helena Ahonen.

Hänen mukaansa lähiopetuksen lisäksi itseohjautuvat tehtävät ovat oppilaille tärkeitä.Myös mahdollisuus asua lähellä on eduksi.

– Siinä opiskellaan myös itsenäistä pärjäämistä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)