1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntapolitiikka

Rikoksista epäilty hämeenlinnalaisvaltuutettu pyytää eroa luottamustehtävistään

Kokoomuksen valtuutettu Anni Puntila kertoo Facebookissa jättäneensä eronpyyntönsä tänään.

Kuva: Kuvakaappaus Anni Puntilan Facebook-sivulta

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Anni Puntila kertoo eroavansa luottamustehtävistään Hämeenlinnassa.

Hän kirjoittaa Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun) toimittaneensa tänään eronpyyntönsä sekä valtuustopaikoistaan Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa ja maakuntavaltuustossa että hallituspaikoistaan HS-Hulevesipalveluissa, Linnan Kiinteistökehityksessä, HS-Vedessä ja Hämeenlinnan Pysäköinti oy:ssä.

Puntilan päivityksen mukaan päätös ei ollut helppo. Hän kertoo kokevansa vahvasti, ettei hän voi toimia luottamustehtävissä silloin, kun hänen johtamaansa yhtiötä epäillään ympäristörikoksista.

Päivityksessä hän kirjoittaa: "En halua heittää varjoa Kokoomuksen, kaupunginvaltuuston saati kaupungin yhtiöiden päälle."

Rikosten esitutkinnat käynnissä

Puntila on toimitusjohtajana Barreli Kiinteistöt oy:ssä, jota epäillään asbestipitoisen remonttijätteen hautaamisesta maaperään.

Poliisi epäilee, että yrityksen omistaman kiinteistön remontissa sekä remonttijätteen varastoinnissa ja hävittämisessä on tapahtunut työturvallisuusrikos. Lisäksi poliisi epäilee ympäristön turmelemista Barreli Kiinteistöt oy:n omistamassa osoitteessa.

Asiassa on lisäksi epäiltynä yhtiön hallitus.

Hämeen Sanomien (siirryt toiseen palveluun) (tilaajille) mukaan Hämeen poliisilla on kesken myös toinen esitutkinta, jossa Puntila on yhtenä epäiltynä. Puntila epäillään pyrkineen pääsemään eroon Vanajan Kiinteistöt oy:n omistamissa tiloissa vuokralla toimivasta yrityksestä epäasiallisin keinoin. Puntila on Vanajan Kiinteistöt oy:n toimitusjohtaja.