1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lapset (perheenjäsenet)

Lasten liikennepuisto saattaa avautua sittenkin Kouvolassa – lomautukset olivat peruuttaa polkuautoilut

Liikennepuiston pyörittäjäksi on tulossa Parik-säätiö.

lapset (perheenjäsenet)
lapsia ajamassa autoilla lasten liikennepuistossa
Parik-säätiön työntekijät ja vapaaehtoiset ovat hoitaneet lasten liikennepuiston toiminnan myös aiemmin. Arkistokuva. Eijaleena Martikainen / Yle

Lasten liikennepuisto saattaa sittenkin avautua Kouvolassa tänä kesänä.

Kouvolan kaupunki tiedotti aiemmin keväällä, että liikennepuisto on tänä kesänä kiinni työntekijöiden lomautusten takia. Kaupunki lomauttaa työntekijät tänä vuonna pääsääntöisesti kolmeksi viikoksi.

Kaupungin mukaan toiminta oli peruuntumassa myös koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten takia.

Kouvolan kaupunki on nyt sopimassa liikennepuiston avaamisesta Parik-säätiön kanssa. Puisto olisi mahdollista avata kesäkuun puolivälissä.

Tekninen lautakunta käsittelee sopimusasiaa ensi viikon tiistaina.

Tuttu vetäjä

Sopimuksen periaatteena on, että Parik-säätiö vastaa alueen siivouksesta, toiminnan pyörittämisestä ja liikennepuiston autojen huolloista. Sopimus koskee vain kesää 2020.

Liikennepuistossa toimii ohjaajia, jotka jakavat ajovuorot, neuvovat ja opastavat lapsia autojen käytössä sekä kertovat liikennesäännöistä. Kaupunki muistuttaa, että lapsista ovat kuitenkin aina vastuussa heitä tuoneet aikuiset.

Kouvolan keskustan aluetoimikunta hankkii toiminnalle rahoituksen.

Parik-säätiö on pyörittänyt liikennepuistoa myös aiemmin, vuosina 2013-2016. Kaupungin lomautukset uhkasivat perua liikennepuiston kesän myös vuonna 2013, jolloin Parik-säätiö otti toiminnan vastuulleen.

Lasten liikennepuisto sijaitsee Jaakonpuistossa Kalevankadun varrella.

Lue seuraavaksi