Puumalan urheilukentän remontti ei pääse vielä alkamaan – urakka kilpailutetaan uudelleen

Määräaikaan mennessä remontista tuli vain yksi tarjous.

Puumala
Läheltä
Yle

Puumalan urheilukentän remontti ei pääse vielä alkamaan. Urheilukentän remontti kilpailutetaan uudelleen, sillä määräaikaan mennessä remontista tuli vain yksi tarjous. Urheilukentän korjaustöistä pyydettiin tarjoukset kahdeltatoista paikalliselta, pääasiassa maansiirtoalan yritykseltä.

Tarjoushinta ylittää julkisia hankintoja koskevan kansallisen kynnysarvon, joka on rakennushankkeissa 150 000 euroa. Niinpä kunnassa päätettiin keskeyttää urakan hankinta ja kilpailuttaa urakka uudelleen.

Kunta ei voi tehdä yli 150 000 euron arvoista hankintaa ilman hankintalain vaatimaa kansallista kilpailutusta. Keskeyttämisperusteeksi riittää myös se, että tarjouksia on ainoastaan yksi.

Remontissa on tarkoitus uusia esimerkiksi juoksuratojen pinnoitteet ja ratojen reunakiskojet. Myös hyppy- ja heittolajien suorituspaikat uusitaan tai korjataan.

Urheilukentän suorituspaikkojen ja katsomon korjaukseen on Puumalan kunnanvaltuusto päättänyt myöntää 300 000 euron investointimäärärahan. Kunnostushanke on saanut aluehallintovirastolta 70 000 euron avustuksen.

Hanke kilpailutetaan kesäkuun aikana uudelleen ja päätös hankinnasta tehdään kesä-heinäkuun vaihteessa. Rakentaminen olisi tarkoitus aloittaa alkuperäisen aikataulun mukaan heinäkuun lopulla.