Länsi-Pohjassa puretaan synnytysosaston vierailurajoituksia –puolisot pääsevät jälleen osallistumaan vastasyntyneen hoitoon

Rajoituksia voidaan kuitenkin joutua ottamaan uudelleen käyttöön, jos koronavirustartuntojen määrä Länsi-Pohjan kääntyy kasvuun.

synnytys
Vauvan vaippaa vaihdetaan.
Länsi-Pohjassa koronapandemia on osoittanut laantumisen merkkejä, minkä vuoksi synnytysosastolla on alettu purkaa vierailurajoituksiaAOP

Mehiläinen Länsi-Pohja purkaa synnytysosaston vierailurajoituksia kesäkuun alusta alkaen. Oireeton puoliso tai muu tukihenkilö voi osallistua ensi maanantaista alkaen synnytyksen lisäksi vastasyntyneen hoitoon osastolla.

– Synnyttäjille ja heidän puolisoilleen on luvattu, että rajoitukset tullaan purkamaan heti, kun se on mahdollista. Koronaviruspandemia on osoittanut laantumisen merkkejä, minkä vuoksi voimme purkaa asteittain rajoituksia, synnytysten ja naistentautien ylilääkäri Pia Vittaniemi toteaa sairaalan lähettämässä tiedotteessa.

Rajoituksia voidaan kuitenkin joutua ottamaan uudelleen käyttöön, jos koronavirustartuntojen määrä Länsi-Pohjan kääntyy kasvuun.

– Rajoitusten tarkoituksena on ollut suojata ensisijaisesti vastasyntyneitä ja synnyttäneitä äitejä sekä henkilökuntaa. Pitää muistaa, että pandemiaa ei ole vielä voitettu, ja on mahdollista, että rajoitustoimet pitää ottaa myöhemmin käyttöön uudelleen, Vittaniemi muistuttaa.

Mehiläinen Länsi-Pohjassa on noudatettu valtakunnallista koronapandemiaohjeistusta ja sairaalassa on kevään aikana sallittu puolisoiden ja tukihenkilöiden mukana olo vain synnytyksessä ja vauvan syntymän jälkeen synnytyssalissa. Vierailut synnytysvuodeosastolla ovat olleet kiellettyjä.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus