Infektioylilääkäri: Kesälomalla on turvallista matkustaa kotimaassa – kunhan noudattaa koronaohjeita

Ylilääkäri Markku Broas Lapin sairaanhoitopiiristä huomauttaa, että sairaana ei kuitenkaan pidä matkustaa.

kesäloma
kesäinen maantie jossa autoja
Kotimaan matkustamista ei suosittele esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila.Toni Määttä / Yle

Kesälomalla on turvallista matkustaa kotimaassa, sanoo Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas Rovaniemeltä.

Broas lisää, että matkustaa voi, jos pitää huolta käsi- ja yskimishygieniasta sekä noudattaa muita ohjeita koronaviruksen ehkäisemiseksi. Ylilääkärin mukaan sairaana ei kuitenkaan pidä matkustaa ja lievienkin hengitystietulehduksen oireita saavan on mentävä heti koronavirustestiin, jotta mahdollinen virus ei pääsisi leviämään.

– Taudin esiintyminen on saatu vähenemään koko maassa. Tosin pääkaupunkiseudulla puolet uusista tartunnoista on sellaisia, joiden lähdettä ei ole saatu selville, Broas sanoo.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas
Markku Broas.Perttu Ruokangas / Yle

Lapissa ei ole löydetty uusia koronavirustartuntoja. Edellinen tartunta löytyi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueelta ja siitä kerrottiin keskiviikkona. Lapissa on todettu yhteensä 239 koronavirustartuntaa. Koko maassa tartuntoja on todettu runsaat 6700, joista Helsingin ja Uudenmaan alueella 4900.

Kotimaan matkustamista ei suosittele esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila. Varhila vetosi hallituksen suosituksiin, joita ollaan Ylen tietojen mukaan höllentämässä. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kannusti keskiviikkona Twitterissä kotimaan matkailuun.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus