Keskussairaala höllentää synnytykseen liittyviä koronarajoituksia Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä muistutetaan, että rajoitusten purkaminen koskee vain oman erityisvastuualueen synnyttäjiä ja heidän tukihenkilöitään.

synnytys
Vastasyntynyt lapsi.
Kesäkuun aluasta alkaen isä tai muu tukihenkilö saa olla mukana synnytyksessä ja vauvan hoidossa.AOP

Kanta-Hämeen keskussairaala purkaa synnytykseen liittyviä rajoituksia kesäkuun alusta alkaen. Jatkossa puoliso tai tukihenkilö saa osallistua synnytykseen äidin tukena. Puoliso tai tukihenkilö saa myös olla äidin ja vauvan kanssa lapsivuodeosastolla.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa jatketaan myös koronaepidemian aikana aloitetun perheheräämön toimintaa synnytyssalissa sekä perhepoliklinikkatoimintaa äitiyspoliklinikalla. Puoliso tai tukihenkilö voi olla äidin tukena synnytyksen käynnistämisessä vuodeosastolla, mikäli osastolla on tilaa.

Muiden kuin synnytyksen tukihenkilöiden vierailut osastolla ovat edelleen kielletty. Rajoitukset koskevat edelleen raskauden aikana tehtäviä seulontaultraäänitutkimuksia sekä päivystys- ja suunniteltuja äitiyspoliklinikkakäyntejä. Rajoituksia lisätään tarpeen mukaan, jos koronavirustartuntojen määrä lähtee uudestaan nousuun.

Sairaalasta korostetaan, että rajoitusten purkaminen koskee Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriä. Esimerkiksi Uudenmaan alueella rajoitukset ovat edelleen voimassa.