Kajaanilainen metallibändi Soulhealer striimaa keikan, koska ravintolaan ei yleisöä juuri mahdu

Soittajille myös keikkojen aikaistuminen sopii vallan mainiosti.

musiikkikeikat
Soulhealer yhtyeen kitaristi Teemu Kuosmanen ja laulaja Jori Kärki.
Teemu Kuosmanen ja Jori Kärki odottavat erilaista kesää ihan tyytyväisin mielin. Janne Tolonen / Yle

Kajaanilainen metallibändi Soulhealer siirtää keikkansa nettiin tänä kesänä. Ravintola Kulmassa heinäkuussa vedettävä keikka on saatavilla netin välityksellä kaikille.

Ravintoloita koskevat rajoitukset osuvat myös bändeihin. Keikkoja on peruttu ja järjestettävienkin keikkojen yleisömäärä tipahtaa selvästi. Siksi esimerkiksi Soulhealer aikoo kuvata keikkansa suorana verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsee nauttimaan.

Kitaristi Teemu Kuosmanen sekä laulaja Jori Kärki pitävät kokoontumisrajoituksia järkevinä, vaikka liveyleisö onkin miehille tärkeä.

– Yleisöltä saa paljon voimaa livetilanteessa. Miettii, että jos siellä on vaan kamerat ja muutama ihminen, saako sitä energiaa ulos, Kärki pohtii.

Aukioloaikojen rajoittamisen takia keikat aloitetaan puolen yön sijaan jo iltakahdeksalta. Kun keikat aloitetaan aiemmin, pääsevät myös soittajat aikaisemmin kotiin.

– Se on erinomainen juttu soittajan kannalta. Mekin olemme tehneet paljon keikkaa, jotka alkavat yhdeltä aamuyöllä. Siinä ei ole mitään järkeä, Kuosmanen sanoo.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus