Poliisi tutkii murhan yritystä: Miehen epäillään sytyttäneen kerrostaloasunnon palamaan riidan päätteeksi Helsingin Kontulassa

Poliisi mukaan asunnossa oli ollut ennen tulipaloa kolme henkilöä.

tulipalot
poliisin eristysnauha
Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa, mutta pelastuslaitos joutui auttamaan keski-ikäisen miehen ulos asunnosta.Henrietta Hassinen / Yle

Poliisi epäilee miehen sytyttäneen riidan päätteeksi kerrostaloasunnon palamaan Helsingin Kontulassa torstai-iltana. Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä ja tuhotyönä. Epäilty on 1980-luvulla syntynyt mies.

Asunnon asukas oli poistunut kotoaan jo ennen tulipalon syttymistä. Myös rikoksista epäilty oli poistunut asunnosta ennen kuin viranomaiset saapuivat. Hänet otettiin myöhemmin kiinni toisaalta kotiosoitteestaan.

Sen sijaan pelastuslaitos pelasti asunnosta miehen, joka on myös syntynyt 1980-luvulla. Poliisin mukaan asunnosta pelastettu mies otettiin kiinni sekavan ja uhmakkaan käytöksen vuoksi rikoksista ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Molemmat miehet ja asunnon omistaja tunsivat toisensa entuudestaan. He olivat viettäneet aikaa asunnolla yhdessä ennen tulipaloa.

Asunto sai palo- ja savuvaurioita. Mahdollisista muihin asuntoihin tulleista vaurioista ei ole vielä tarkkaa tietoa.