Ristiinan lukion viimeiset ylioppilaat hyvästelivät koulunsa – lukion puolesta taisteltiin ja osoitettiin mieltä

Mikkelin Ristiinan lukiossa opiskelee noin 70 opiskelijaa.

lukio
Ristiinan lukiolaiset osoittavat mieltään Ristiinan lukion lakkautusta ja lukioverkoston supistamista vastaan.
Ristiinan lukiolaiset järjestivät myös mielenilmauksen koulunsa puolesta. Arkistokuva.Timo Ikonen / Yle

Mikkelin Ristiinan lukion viimeinen päivä on koittanut. Lukio-opetus Ristiinassa loppuu tänä keväänä. Koulu suljetaan ja opiskelijat jatkavat opintojaan joko Mikkelin tai Mäntyharjun lukiossa.

– Ehkä se vähän harmittaa, kun ei saanut jatkaa täällä. Mutta ehkä sen on jo vähän hyväksynyt, sanovat tulevat abit Oona Tuominen ja Roosa Laakko yhdestä suusta.

Opiskelijoiden tiet eroavat koulun lakkaamisen myötä. Roosa suuntaa Mäntyharjun lukioon ja Oona puolestaan Mikkelin lukioon.

Viimeinen lukiovuosi on ollut koulussa hyvin erikoinen. Loppuvuodesta ristiinalaiset keräsivät koulun säilymisen puolesta 2 000 nimeä adressiin, joka luovutettiin kaupungille.

Lukiolaiset myös järjestivät mielenilmauksen Mikkelin torilla. Toimilla ei kuitenkaan vakuutettu kaupungin päättäjiä vaan noin 70 oppilaan lukio päätettiin lakkauttaa.

Koulun puolesta taistelemisen lisäksi koronavirus toi omat haasteensa opiskeluun. Ristiinan lukiossa siirryttiin muiden tavoin etäopiskeluun maaliskuussa.

– Ois ollut tosi kiva olla tämä viimeinen jakso Ristiinassa, pohtii Roosa Laakko.

Vanhojen tanssit ehdittiin kuitenkin pyörimään lukiolla. Opiskelijoista tuntui, että kaikki ristiinalaiset olivat viimeisissä tansseissa täysillä mukana.