Hyppää sisältöön

Kiinteistösijoitusyhtiö osti puolet kauppakeskus Chydeniasta Kokkolassa: "Uudet potentiaaliset vuokralaiset on jo listattu"

Samppa Lajusen omistaja yhtiö hankki ensimmäisen kauppakeskuksensa Kokkolasta.

Kauppakeskuksen vanha osa ja samalla yli 8 000 vuokraneliötä siirtyi Samla Capitalin omistukseen. Kuva: Ville Viitamäki / Yle

Kiinteistösijoitusyhtiö Samla Capital on ostanut puolet Kokkolan suurimmasta kauppakeskuksesta, Chydenia Centeristä.

Keskuksen vanhempi osa ja samalla yli 8 000 neliötä vuokrattavaa tilaa siirtyy kaupassa kansainväliseltä sijoitusyhtiöltä Samla Capitalille. Kauppakeskusostos on ensimmäinen yhdistetyn olympiavoittaja Samppa Lajusen perustamalle kiinteistösijoitusyhtiölle.

Lajunen myöntää, että poikkeuskevät on ollut kokkolalaiselle kauppakeskukselle vaikea ja verkkokaupan yleistyminen on kurittanut alaa jo pitkään. Mutta katse on eteenpäin.

– Tavoitteena on lisätä kävijämääriä ja siihen tarvitaan uudistuksia. Haaveena on panostaa kiinteistön pieneen remontointiin, markkinointiin ja houkutella Kokkolaan myös uusia liikkeitä.

Myyjänä on kansainvälisen kiinteistösijoitusyhtiö Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoima rahasto. Osapuolet eivät paljasta kauppasummaa.

Lista mahdollisista vuokralaisista jo valmiina

Kauppakeskuksen merkittävimmät vuokralaiset ovat tällä hetkellä urheiluliike Intersport, ruotsalainen vaateliike H&M, Suomalainen Kirjakauppa, silmälasiliike Specsavers, Espresso House, TeliaSonera ja kosmetiikkaketju Kicks.

Samla Capitalin pääomistaja Lajunen uskoo, että kauppakeskuksilla on jatkossakin rooli kaupunkilaisten yhteisinä tiloina.

– Aikomus on olla mukana Kokkolan keskustan kehittämisessä. Markkinatutkimukset potentiaalisista vuokralaisista on jo tehty. Lista on valmiina, kenen kanssa keskusteluita kannattaa käydä. Sitä ei vielä paljasteta, mutta monipuolinen valikoima yrityksiä ja palveluita on tarkoitus tänne saada.

Viime vuonna kauppakeskuksen tiloista lähti suuria vuokralaisia, muun muassa vaateliike Pukumies ja Sokoksen kosmetiikkaliike Emotion. Tiloihin on saatu myös uusia vuokralaisia, kuten Espresso House.

Lue myös:

Osalle ketjuliikkeistä Kokkola on liian pieni – Kauppakeskus Chydenia etsii veturiyrityksiä, useita neuvotteluja kesken