Kainuun uusi sairaala aiheuttaa lähes 6 miljoonan euron lisäkustannukset

Kustannusten nousu johtuu muun muassa materiaalihankintojen ja palkkojen kallistumisesta.

keskussairaalat
Kainuun uuden sairaalan oikealla puolella on vanha potilastorni.
Kainuun uuden sairaalan viimeinen rakennusosa valmistuu vuoden 2021 syksyllä.Kainua – Kainuun uusi sairaala -allianssi

Kainuun uusi sairaala aiheuttaa tämän hetken ennusteen mukaan vajaan kuuden miljoonan euron lisäkustannukset Kainuun sotelle. Kustannusten nousu johtuu muun muassa materiaalihankintojen ja palkkojen kallistumisesta.

– Kustannukset ovat nousseet yllättävän paljon myös valtakunnallisesti, sanoo projektijohtaja Kimmo Ahonen.

Uuden sairaalan toinen vaihe valmistuu kolmessa osassa. Elokuun loppuun mennessä luovutetaan kahden poliklinikan ja vuodeosastojen tilat.

Lokakuun aikana näihin tiloihin muuttavat muun muassa yleislääketieteen vastaanotot ja vaativan kuntoutuksen yksikkö Kajaanin pääterveysasemalta sekä KAKS:n lasten ja nuorten poliklinikka.

Uudet tilat ja reitit ovat olleet luonnollisesti tilojen käyttäjille opettelussa.

– Olemme selkeyttäneet muutamia opasteita asiakkaille ja reittejä eri yksiköihin, sanoo projektipäällikkö Terho Pekkala.

Kainuun keskussairaalan uuden päärakennuksen ensimmäinen osa avattiin potilaskäyttöön tammikuun lopulla.

Koronapandemia ei ole vaikuttanut hankkeen etenemiseen, vaikka työmaalla on toteutettu poikkeavia järjestelyitä tartuntojen ehkäisemiseksi.

– Ensimmäisillä viikoilla siirryttiin suoraan käyttöönotosta poikkeustilaan, joten kevät oli täysin erilainen kuin kuviteltiin, sanoo Pekkala.

Viimeisenä uuden sairaalan rakennusosana valmistuvat päärakennuksen loput poliklinikat ja osastot sekä sairaalakoulu, jotka muuttavat syksyllä 2021.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)