1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisitutkinta

HäSa: valtuutettu Anni Puntilaa epäillään kiristyksestä, asia syyteharkintaan

Poliisi ei vahvista asiassa epäiltyjen nimiä.

Hämeen poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi. Kuva: Hannu Harhama / Yle

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi toisen kaupunginvaltuutettu Anni Puntilaa (kok.) ja tämän yrityksiä koskevista esitutkinnoista. Asiasta kertoo Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun) (tilaajille). Lehden mukaan Puntilaa epäillään kiristyksestä. Asia on edennyt syyteharkintaan.

Rikosylikomisario Riku Vihtilä ei vahvista Ylelle, että kyseinen rikosnimike liittyy Anni Puntilaan tai tämän yritykseen. Vihtilän mukaan kiristys liittyy tapaukseen, jossa on uhkauksella pyritty perimään vahvistamattomia saatavia Kantolassa 25. huhtikuuta. Vihtilä vahvistaa, että tapauksessa on kolme epäiltyä ja kolme asianomistajaa.

Kiristysepäily liittyy Hämeen Sanomien mukaan Puntilan johtamaan Vanajan Kiinteistöt oy:n erimielisyyksiin yrityksen vuokralaisen kanssa. Yle ei tavoittanut Anni Puntilaa perjantaina iltapäivällä.

Myös Puntilan toinen yritys Barreli Kiinteistöt oy on poliisin luupin alla. Poliisi epäilee yhtiön haudanneen asbestipitoista remonttijätettä maaperään. Asiaa tutkitaan epäiltynä työturvallisuusrikoksena ja ympäristön turmelemisena.

Anni Puntila kertoi eilen Facebookissa pyytävänsä eroa kaikista luottamustehtävistään.