1. yle.fi
  2. Uutiset

Koronakriisistä hyvinvointiyhtymälle iso lasku – hintalappu noussut jo 5-10 miljoonaan euroon

Taloustilanne on hyvinvointiyhtymässä kuitenkin vakaa ja kohtuullinen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola
Toimitusjohtaja Marina Erhola luotsaa hyvinvointiyhtymän taloutta kuiville sopeuttamistoimien ja koronakriisin paineessa.Marjo Pirilä / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan sen talous on vakaa kevään koronatilanteesta huolimatta. Alkuvuoden tulos neljältä ensimmäiseltä kuukaudelta on jopa runsaat 13 miljoonaa euroa plussan puolella.

Sopeuttamistoimet näyttävät onnistuneen, mutta tämän vuoden tulokseen liittyy runsaasti epävarmuustekijöitä koronavirusepidemian takia, kertoo hyvinvointiyhtymä.

Koronaviruksesta arvioidaan koituneen yhtymälle tähän mennessä kuluja vähintään 5-10 miljoonaan euroa. Kuluja tulee muun muassa koronavirustestauksesta, hoitomateriaaleista ja palveluostojen lisääntymistä. Peruuntuneista kiireettömien hoitojen toteuttamisesta voi tulla myöhemmin vielä lisäkuluja.

Yhtymä on alkanut palauttaa palveluitaan normaaleiksi, mutta leikkaustoiminnassa ja suun terveydenhuollossa se ei ole vielä mahdollista.

Toimitusjohtaja Marina Erhola perää koronakriisiin huolellista jälkihoitoa, että väestön terveys ja hyvinvointi säilyisivät.

Lue seuraavaksi