1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ravintolaterassit

Rovaniemelle ei tule suurterassia – matalan kynnyksen koronatestit jatkuvat

Yrittäjät eivät innostuneet ravintoloiden yhteisestä jättiterassista.

Moni ravintola terasseineen avautuu 1. kesäkuuta. Kuva: Kimmo Hiltunen / Yle

Rovaniemen ydinkeskustaan ei perusteta niin kutsutta suurterassia. Idean esitti vanhempainvapaalla ollut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk.) Lapin Kansassa. Suurterassi olisi ollut usean ravintolan yhteinen ja se olisi rakennettu kävelykadulle.

Rovaniemen kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän mukaan suurterassi ei ole saanut kannatusta alueen yrittäjiltä, koska sen vaatimat investoinnit olisivat suuria vaikean kevään jälkeen. Yrittäjät ovat toivoneet voivansa laajentaa nykyisiä terassejaan. Lisäksi suurterassi vaikeuttaisi muun muassa pelastus- ja huoltoliikennettä. Johtoryhmä linjasi, että kävelykadulla ja Lordinaukiolla toimiville ravintoloille myönnetään 20 prosenttia lisätilaa terassitoimintaan kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Rovaseudun Markkinakiinteistöt käy läpi alkuviikosta rakennusvalvonnan ja pelastustoimen kanssa kaikkien terassien rakenteet ja kalusteet, että ne vastaavat säädöksiä ja sovittuja käytäntöjä.

Pulkamontien terveysasemaa ei vielä evakuoitu

Rovaniemen kaupunki jatkaa matalan kynnyksen koronavirustestien tekemistä. Kaupungin johtoryhmä linjasi, että koronanäytteitä otetaan kaupungissa jatkossakin joka päivä.

Kaupunki seuraa tulvatilannetta ja on varautunut edelleen Pulkamontien terveysaseman evakuointiin. Evakuoinnista ei siis vielä perjantaina päätetty. Poikkeusoloja varten perustettu kaupungin johtokeskus keskittyy nyt antamaan erityisesti tulvatilannekuvaa johdolle ja muille viranomaisille.

Rovaniemellä tulva noussee huippuunsa viikonloppuna ja pysyy tulvahuipussa jopa viikon päivät.