Yrityksillä kova tarve lennoille Kokkola-Pietarsaaren kentältä jo elokuussa

Alueen yrityksille tehdyn kyselyn mukaan lentoyhteyksiä tarvitaan kipeästi heti loppukesästä.

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema sijaitsee Kruunupyyssä. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Kokkola–Pietarsaaren lentokentän yhteyksille on huutava tarve jo elokuussa, paljastaa alueen elinkeinoelämälle tehty kysely.

Finnair ilmoitti viime viikolla, ettei se lennä enää viideltä kentältä eli Kokkolasta, Kemistä, Joensuusta, Kajaanista ja Jyväskylästä enää tänä kesänä. Talvikauden lentoliikennettä yhtiö arvioi elokuussa.

Pohjalaisyrityksille tehtyyn kyselyyn tuli kolmessa päivässä yli 600 vastausta. Lentokenttää kehittävän ja kuntien omistaman Kruunupyyn Lentohallin mukaan tulos osoittaa, että vientivaltaiselta alueelta on tärkeää päästä markkinoille jo elokuusta lähtien.

– Pelkästään kyselyyn vastanneilla oli elokuussa tarve noin 1 600 lentomatkalle ja syyskuussa tarve jatkui samantasoisena, kertoo tiedotteen välityksellä lentohalliyhtiön toimitusjohtaja Sigge Forsman.

Yritysten lisäksi kenttää tarvitsevat vapaa-ajan matkustajat ja esimerkiksi teollisuuden kunnossapidon työntekijät.

Vastaajilta kysyttiin myös yrityksille parhaita aikatauluvaihtoehtoja. Yritysten mukaan olisi hyvä päästä aamulla asiakkaiden luokse ja samana iltana takaisin.

Kehitysjohtaja Jonne Sandberg summaa, että puutteet liikenneyhteyksissä voivat vaarantaa alueen työpaikkakehityksen.

Finnair sai myös kriittistä palautetta kyselyyn vastanneilta. Yhtiötä arvosteltiin lentovuorojen vähentämisestä ja lentojen kalleudesta.

Lue lisää: