1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pahoinpitely

Pahoinpitelyitä Varsinais-Suomessa perjantai-iltana

Poliisi joutui puuttumaan pahoinpitelyihin Perttelissä ja Salossa.

pahoinpitely
Poliisin hihamerkki
Timo Nykyri / Yle

Poliisi sai puoli kahdeksan aikaan perjantai-iltana hälytyksen Pertteliin rivitalon pihalla meneillään olevasta pahoinpiteystä.

Tapahtumapaikalla kävi ilmi, että asunnon omistajaa oli pahoinpidelty muun muassa halolla lyömällä.

Neljän hengen seurue oli ollut viettämässä iltaa, kun isännän ja yhden miespuolisen vieraan välille oli tullut riitaa. Paikallaolijoiden kertoman mukaan riita oli kärjistynyt siihen, että vieras oli alkanut pahoinpidellä asunnon haltijaa nyrkein lyömällä ja halolla hakkaamalla. Iskuja oli kohdistunut pään alueen lisäksi eri puolelle kehoa.

Poliisipartion saapuessa paikalle uhri oli maannut maassa, mutta oli kuitenkin tajuissaan.

Hänet kuljetettiin vammojensa vuoksi Turun yliopistolliseen keskussairaalaan tutkimuksiin
Alustavassa puhuttelussa kyseiseen tekoon epäiltynä oleva henkilö myönsi lyöneensä uhria; syyksi hän mainitsi uhrin hänelle esittämät uhkailut.
Ilmeisen runsas alkoholin käyttö seurueessa on oletettavasti myötävaikuttanut tapahtumien kehittymiseen.

Myös Salossa turpakäräjät

Hieman puolen yön jälkeen lauantaina poliisi sai ilmoituksen Salon torilla tapahtuneesta pahoinpitelystä, jossa 3 miestä olivat pahoinpidelleet mieshenkilöä ja poistuneet sen jälkeen paikalta.

Poliisipartio tapasi tapahtumapaikalta uhrin. Uhri makasi maassa, oli tajuissaan mutta ei kertomansa mukaan muistanut mitään tapahtumien kulusta. Poliisipartio tapasi lyhyen etsinnän jälkeen jokirannasta tapahtumasta ilmoittaneen henkilön kuvauksiin sopivat kolme nuorta miestä.

Nuorukaisesti yksi myönsi lyöneensä uhria. Syyksi hän kertoi, että kyseinen hänelle tuntematon mieshenkilö oli torilla tullut haastamaan riitaa ja lopulta tarttunut yhtä nuorukaista rinnuksista, jolloin tämä oli lyönyt miestä.
Sivullisten havaintojen mukaan kaikki kolme nuorta miestä ovat osallistuneet ainakin jossain määrin uhrin pahoinpitelyyn.

Uhrilla oli havaittavissa ulkoisia vammoja etenkin kasvoissa, mutta myöskin kaulan ja selän alueella. Hänet kuljetettiin vammojensa johdosta Salon aluesairaalaan tutkimuksiin.

Lue seuraavaksi