Nuoret juhlistivat kesäloman alkua sankoin joukoin eri puolilla Suomea – Kuopiossa riita johti puukotukseen

Itä-Uudenmaan ja Sisä-Suomen poliisista arvioitiin yöllä, että nuoria oli vähemmän liikenteessä kuin aikaisempina vuosina.

Loma-, juhla- ja vapaapäivät
Kouluvuoden päätöksen juhlintaa kauniissa auringonpaisteessa Hietaniemen uimarannalla Helsingissä lauantaina.
Kouluvuoden päätöksen juhlintaa kauniissa auringonpaisteessa Hietaniemen uimarannalla Helsingissä lauantaina.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Koulujen päätöspäivä keräsi lauantaina ja sunnuntain vastaisena yönä runsaasti nuoria muun muassa puistoihin, rannoille ja koulujen pihoille.

Poliisia työllistivät perinteiset häiriötehtävät ja alkoholia takavarikoitiin alaikäisiltä aikaisempien vuosien tapaan.

Kuopiossa tapahtui ennen puolta yötä riitatilanteesa puukotus, jossa uhri toimitettiin sairaalaan. Alustavien tietojen mukaan uhrilla ei ole hengenvaaraa. Teosta epäilty 18-vuotias mies on otettu kiinni, kertoo Itä-Suomen poliisi julkaisemassaan tiedotteessa.

Myös Itä-Uudenmaan poliisi kertoi puukotuksesta Järvenpäässä. Poliisi yhdisti tviitissään puukotuksen päättäjäisiin.

Komisario Anne Tuomisto Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoi yöllä, että tehtäviä oli ollut alueella reilusti. Korona-aika kuitenkin näkyi juhlijoiden määrässä.

– Jos verrataan aikaisempiin vuosiin, niin kyllä nyt poikkeusoloaikana on rauhallisempaa ja selvästi vähemmän on ollut nuoria liikenteessä, sanoo Tuomisto.

Turvavälit unohtuivat juhlinnan tuoksinnassa

Tuomiston mukaan ilmoituksia tuli illalla ja yöllä pääosin metelistä ja häiriöitä aiheuttavista suurista nuorisojoukoista.

Moni juhlija ei koronapelkoa juuri tuntenut ja turvavälit unohtuivat juhlinnan tuoksinnassa.

– Olemme tehneet droonien välityksellä valvontaa ja kuvamateriaalin perusteella näyttäisi siltä, että turvavälit eivät kyllä täyttyneet juhlinnassa.

Poliisi kaataa alkoholia pullosta Hietaniemen uimarannalla kouluvuoden päätöksen juhlinnassa jota juhlittiin kauniissa auringonpaisteessa Helsingissä launatai-iltana.
Emmi Korhonen / Lehtikuva

Komisario Katja Nissinen Helsingin poliisista kertoi kahden aikoihin yöllä, että juhlinta on sujunut pääkaupunkiseudulla varsin rauhallisesti.

– Nuorisoa on ollut tietenkin runsaasti liikkeellä, mutta ravintoloiden kiinniolemisen vuoksi muuta väkeä on luonnollisesti vähemmän kaupungilla ja katukuva oli perin rauhallinen. Tekemistä poliisilla riitti kuitenkin ihan loppuyölle saakka, Nissinen sanoo.

Helsingin poliisi antoi noin 30 rikesakkoa alkoholia hallussaan pitäneille alaikäisille nuorille.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan nuoret kerääntyivät perinteisiin juhlapaikkoihin juhlistamaan kesäloman alkamista. Tampereella väkeä vetivät muun muassa Pyynikin ranta ja Koskipuisto. Jyväskylässä nuorisoa kerääntyi Tuomiojärven ja Viitaniemen rannoille.

Kokoontumisista kirjattiin muutamia pahoinpitelyjä ja lisäksi poliisi teki joitakin kiinniottoja.

Poliisin mukaan kouluvuoden päättyminen ei saanut nuorisoa liikkeelle tänä vuonna yhtä paljon kuin aikaisempina vuosina.