Kesäloman alkamista juhlittiin erityisen railakkaasti Itä-Uudellamaalla – Klaukkalassa ja Askolassa ammuttiin jopa ilotulitteita, kertoo poliisi

Vaikka väkeä olikin vähemmän liikenteessä, Itä-Uudellamaalla päättäjäisjuhlinta oli ollut paikoin vilkasta. Helsingissä ja Länsi-Uudellamaalla ilta oli sujunut rauhallisemmin.

Loma-, juhla- ja vapaapäivät
Ylioppilas makaa puiston penkillä.
Henrietta Hassinen / Yle

Etenkin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella koulujen päättymistä ja kesäloman alkamista on eilen lauantaina juhlittu turhankin riehakkaasti.

Poliisin mukaan erityisen railakasta ulkojuhlinta oli ollut Keravalla, Sipoossa, Tuusulassa ja Vantaalla.

– Hätäkeskuksen poliisille välittämiä tehtäviä oli paljon jo alkuillasta asti. Nuoriin liittyvät tehtävät olivat pääsääntöisesti häiriötehtäviä. Huolta aiheuttivat myös useammasta paikasta ammutut ilotulitteet metsäpalovaroitusten ollessa voimassa, toteaa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteessa komisario Anne Tuomisto.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo Twitterissä, että ilotulitteita oli ammuttu Klaukkalassa Isoniitun koulun takana ja Askolassa Takajärven uimarannalla.

Komisario Tuomiston mukaan nuorten hallusta takavarikoitiin ja hävitettiin "reilusti" alkoholia. Nuorilla oli mukanaa myös paljon väkeviä alkoholijuomia.

Nautittu alkoholi ja siitä seurannut päihtymystila olivat näkyneet poliisille myös loppuillan ja yön tappeluina ja pahoinpitelyinä, joita Itä-Uudenmaan poliisin mukaan oli alueella ollut muutamia.

Esimerkiksi Porvoossa oli ollut käynnissä isommankin nuorisojoukon tappelu. Poliisista kuitenkin todetaan, että vakavammilta vammoilta oli vältytty.

Itä-Uudeltamaalta kuitenkin todetaan, että kokonaisuutena katsottuna juhlinta oli ollut aiempiin vuosiin verrattuna rauhallisempaa. Esimerkiksi Vantaalla juhlijoita oli ollut vähemmän kuin muina vuosina.

Helsingissä ja Länsi-Uudellamaalla koulujen päättäjäisjuhlinta vaikuttaisi sujuneen itäistä Uuttamaata rauhallisemmin.

Länsi-Uudenmaan poliisin yleisjohtaja kertoo Twitterissä, että alueella "juhlittiin pääsääntöisesti asiallisesti". Alkuillan havaintojen perusteella nuoria oli kuitenkin ollut paljon liikenteessä.

Komisario Katja Nissinen Helsingin poliisista kertoi Ylelle kahden aikoihin yöllä, että juhlinta on sujunut pääkaupunkiseudulla varsin rauhallisesti.

– Nuorisoa on ollut tietenkin runsaasti liikkeellä, mutta ravintoloiden kiinniolemisen vuoksi muuta väkeä on luonnollisesti vähemmän kaupungilla ja katukuva oli perin rauhallinen. Tekemistä poliisilla riitti kuitenkin ihan loppuyölle saakka, Nissinen sanoo.

Helsingin poliisin mukaan se antoi alaikäisille alkoholin hallussapitäjille yhteensä 30 rikesakkoa, minkä lisäksi poliisi oli hävittänyt nuorten alkoholijuomia.

Aiheesta aiemmin:

Nuoret juhlistivat kesäloman alkua sankoin joukoin eri puolilla Suomea – Kuopiossa riita johti puukotukseen

Ilmajoella lakin saa drive in -pisteestä, Turusen perhe lähtee todistustenjaon jälkeen jätskille: "Se perinne pitää koronasta riippumatta" – Yle seurasi koulujen päätösjuhlia