Hyppää sisältöön

Kirjastojen e-kirjat saivat runsaasti uusia lukijoita koronakeväänä – Joensuussa lainamäärät tuplaantuivat

Kirjastojen tilat avataan maanantaista alkaen yleisölle.

Joensuun kirjastoissa lisättiin kysynnän kasvun myötä sähköisten kirjojen ja äänikirjojen tarjontaa. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Kirjojen lainaaminen sähköisessä muodossa on lisääntynyt selvästi koronarajoitusten aikana. Suomen kirjastoseuran selvityksen mukaan (siirryt toiseen palveluun) suomenkielisten e-kirjojen lainat kasvoivat monilla paikkakunnilla.

Joensuussa e-kirjojen lainamäärät kaksinkertaistuivat viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. E-lainojen suosio kasvoi Joensuussa jo ennen korona-aikaa, mutta isoista kasvuprosenteista huolimatta sähköisten lainojen osuus on yhä hyvin pieni kaikista lainoista.

Joensuussa lisättiin kysynnän kasvun myötä sähköisten kirjojen ja äänikirjojen tarjontaa. Kirjastot saivat koronakriisin aikana myös runsaasti uusia asiakkaita digipalveluidensa käyttäjiksi.

Kirjastot avautuvat maanantaina, mutta niiden palveluissa on rajoituksia. Joensuun kirjastoissa ei toistaiseksi järjestetä tapahtumia, ja varattavat tilat ovat poissa käytöstä. Myös asiakaskäyttöön varattuja istumapaikkoja ja tietokoneita on vähennetty kirjastoissa.

Lue myös:

.
.