Alavuden palanut nuorisoseura oli tärkeä tapahtumapaikka monille – kerro meille muistosi

Voit lähettää toimitukseen myös kuvia talosta ja tapahtumista. Nuorisoseuran talo tuhoutui tulipalossa sunnuntai-iltana.

tulipalot
Soittajia Alavuden nuorisoseuralla. Kuvassa Juhani Lautamaja (basso), Antti Paalanen ja Heikki Korkeakoski (mahdoliini).
Muusikko Antti Paalanen löysi kätköistään kuvan Kiharakolmio-yhtyeestä Alavuden NS:lla 1990-luvulla. Kuvassa Heikki Korkeakoski (vasemmalla), Antti Paalanen (keskellä) ja bassossa Juhani Lautamaja (oikealla).Mari Sandell

Alavuden nuorisoseuran talo tuhoutui sunnuntai-iltana tulipalossa kokonaan.

Talossa ei ole juuri ollut toimintaa viime vuosina, vaikka aikaisemmin se on ollut hyvin vilkas tapahtumien keskus.

Nuorisoseuralla on järjestetty kansanmusiikki- ja pop-tapahtumia sekä monenlaisia juhlia.

Alavutelaislähtöinen muusikko, säveltäjä Antti Paalanen muistaa teinivuosiltaan Nuorisoseuralla vietetyt illat

– Muistan hyvin bändi-illat. Siellä harva se viikonloppu oli kovia bändejä, mitä oltiin katsomassa. Pesäpalloa pelatessa se oli kokoontumispaikka, kun lähdettiin reissuun ja siellä syötiin hampurilaiset grillillä palatessa, Paalanen sanoo.

Antti Paalanen muistaa myös yhdessä Alavuden kaksirivisten kanssa talolla järjestetyt suuret Lakeuden kutsu -kansanmusiikkikonsertit.

– Se on ollut mun ikäluokalle tärkeä kokoontumispaikka. Muistoja ei voi polttaa, ne säilyy, mutta uskon että paljon paloi nyt maaseudun kulttuurihistoriaa. Talo on aina muistomerkki ja, nyt kun sitä ei ole, tulevat sukupolvet ei sitä pääse sillä tavalla näkemään.

#JeSuisNS

Alavuden nuorisoseuran talon tuhoutuminen suretti myös sosiaalisessa mediassa:

Lue seuraavaksi: Alavuden nuorisoseuran talo tuhoutui tulipalossa Etelä-Pohjanmaalla

Kerro meille muistosi

Keräämme muistoja Alavuden nuorisoseuran talolta ja talosta.

Kerro meille, millaisia hetkiä olet palaneessa talossa viettänyt, mitä muistoja siihen liittyy. Kerro muistosi tämän artikkelin keskusteluosiossa tai laittamalla viestiä suoraan toimittajalle merja.siirila@yle.fi. Sähköpostitse voit littää viestiisi myös kuvia.

Keskustelu on avoinna 3. kesäkuuta kello 23.00 asti.