1. yle.fi
  2. Uutiset

Lettukahvilassa eivät koronarajoitukset paina, kun iso osa asiakaspaikoista on aina ollut ulkona – tämä kesä tulee silti poikkeamaan aiemmista

Ravintolat saavat avata ovensa tänään koronarajoitusten puitteissa.

Savonlinna
Kalliolinnan lettukahvilan yrittäjäkolmikko Pekka Lammi, Elina Lammasssaari ja Vesa Filppula.
Kalliolinnan yrittäjät Pekka Lammi, Elina Lammassaari ja Vesa Filppula.Kati Rantala / Yle

Tänään aukeavat ravintolat jatkavat joissain tapauksissa samalla tyylillä kuin ennen koronaa.

Savonlinnan Sulosaaressa Lettukahvila Kalliolinnassa suurin osa noin viidestäkymmenestä asiakaspaikasta on ulkona. Kalliolinna avaa ovensa tänään aamupäivällä, ja kesän aikana paikalle odotetaan kotimaan matkailijoita.

– Tänä kesänä sesonki on todennäköisesti erilainen kuin viime kesänä. Toivotaan toki, että suomalaiset matkailijat suuntaavat Savonlinnaan, Kalliolinnan yrittäjä Elina Lammassaari miettii.

Suurin osa paikoista on aikaisemminkin ollut täällä metsän siimeksessä pihamaalla, joten siihen koronarajoitus ei ihan hirveästi vaikuta, Lammassaari toteaa.

– Meillä keittiössä ollaan tehty muutoksia, ohjeistetaan asiakkaita eri tavalla tulemaan kahvilaan. Pääasiassa meidän toiminta pysyy aikalailla samantyyppisenä kuin ennenkin.

Kalliolinnan ulkopuolella on maassa merkkejä, joista voi katsoa hyvän turvavälin.
Kalliolinnan pihalla on maahan merkattu turvavälitKati Rantala / Yle

Pari kuukautta suljettuina olleet ja vain noutoruokaa myyneet ravintolat ja kahvilat availevat tänään oviaan rajoitetuin asiakaspaikkamäärin ja aukioloajoin. Ravintolat voivat ottaa sisään puolet normaalista asiakasmäärästä, mutta asiakaspaikkarajoite ei koske terasseja.

Lue seuraavaksi