1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. laskettelu

Saariselällä pääsee taas laskettelemaan – toimitusjohtaja: "Lumi on säilynyt hyvin ja sitä on paljon"

Saariselän rinteet ovat avoinna kesäkuussa vasta toista kertaa.

Jari Ylisuvanto Ivaolosta ja Virkkulan perhe Sallasta tulivat viettämään hellehiihtopäivää Saariselälle. Kuva: Jarmo Siivikko / Yle

Inarin Saariselällä pääsee taas laskettelemaan. Laskettelukeskus avaa Iisakkipään rinteet ja kaksi hissiä ainakin kolmeksi päiväksi.

Ski Saariselkä Oy:n toimitusjohtajan Jarmo Katajamaan mukaan ratkaisu tehtiin heti kun hallitus kertoi että ihmiset saavat taas matkustaa.

– Meillä on lunta pohjoisrinteillä, joten päätimme, että nyt raapastaan hissit käyntiin ja saadaan hymyjä ihmisten kasvoille.

Kyseessä on toinen kerta, kun Saariselän rinteet ovat auki kesäkuussa.

– Rinteet ovat yllättävän hyvässä kunnossa. Lumi on säilynyt hyvin ja sitä on paljon, Katajamaa kertoo.

Kesälaskettelussa pärjää vähälläkin vaatetuksella: Esimerkiksi shortseissa, t-paidassa ja kypärässä. Kuva: Jarmo Siivikko / Yle

Turvallisuudesta on huolehdittu sijoittelemalla ravintolan pöydät harvaan ja huomioimalla turvavälit myös hisseissä, joihin saa mennä vain perheenjäsenen tai ystävän kanssa. Hissilippuja asiakkaat ovat hankkineet pääasiassa nettikaupasta.

– Kaikki tapahtuu meidän silmien alla, joten pystymme koko ajan kontrolloimaan, neuvomaan ja muistuttamaan asiakkaita turvallisesta käyttäytymisestä, Katajamaa luottaa.

2.6. kello 8.42 Korjattu kuvatekstiä.