Saariselällä pääsee taas laskettelemaan – toimitusjohtaja: "Lumi on säilynyt hyvin ja sitä on paljon"

Saariselän rinteet ovat avoinna kesäkuussa vasta toista kertaa.

laskettelu
Virkkulan perhe tuli Sallasta viettämään hellehiihtopäivää Saariselälle.
Jari Ylisuvanto Ivaolosta ja Virkkulan perhe Sallasta tulivat viettämään hellehiihtopäivää Saariselälle.Jarmo Siivikko / Yle

Inarin Saariselällä pääsee taas laskettelemaan. Laskettelukeskus avaa Iisakkipään rinteet ja kaksi hissiä ainakin kolmeksi päiväksi.

Ski Saariselkä Oy:n toimitusjohtajan Jarmo Katajamaan mukaan ratkaisu tehtiin heti kun hallitus kertoi että ihmiset saavat taas matkustaa.

– Meillä on lunta pohjoisrinteillä, joten päätimme, että nyt raapastaan hissit käyntiin ja saadaan hymyjä ihmisten kasvoille.

Kyseessä on toinen kerta, kun Saariselän rinteet ovat auki kesäkuussa.

– Rinteet ovat yllättävän hyvässä kunnossa. Lumi on säilynyt hyvin ja sitä on paljon, Katajamaa kertoo.

Kesälaskettelussa asu on vapaa: kuvan naisella on päällään shortsit, t-paita ja kypärä.
Kesälaskettelussa pärjää vähälläkin vaatetuksella: Esimerkiksi shortseissa, t-paidassa ja kypärässä.Jarmo Siivikko / Yle

Turvallisuudesta on huolehdittu sijoittelemalla ravintolan pöydät harvaan ja huomioimalla turvavälit myös hisseissä, joihin saa mennä vain perheenjäsenen tai ystävän kanssa. Hissilippuja asiakkaat ovat hankkineet pääasiassa nettikaupasta.

– Kaikki tapahtuu meidän silmien alla, joten pystymme koko ajan kontrolloimaan, neuvomaan ja muistuttamaan asiakkaita turvallisesta käyttäytymisestä, Katajamaa luottaa.

2.6. kello 8.42 Korjattu kuvatekstiä.