1. yle.fi
  2. Uutiset

Ähtärissä kaksi isoa ilonaihetta – eläinpuiston portit saatiin auki ja viikon vanha visenttivasikka vahvistuu päivä päivältä

Ähtärin eläinpuiston päivä oli vilkas ja kävijöitä oli paljon hiljaisen koronakevään jälkeen.

eläintarhat
visenttipariskunta ja viikon vanha vasikka
Hector-vasikka on Ähtärin eläinpuiston visenttipariskunnan ensimmäinen yhteinen jälkeläinen.Ähtäri Zoo

Ähtärin eläinpuisto avattiin yleisölle maanantaina.

– Päivä on ollut vilkas ja kävijöitä on ollut erittäin paljon, iloitsi toimitusjohtaja Arja Väliaho pari tuntia ennen porttien sulkemista.

Väliahon mukaan näyttää siltä, että pitkän koronakevään jälkeen ihmisillä on patoutunutta tarvetta päästä liikkeelle. Ähtärissäkin vierailijoita oli heti ensimmäisenä päivänä eri puolilta maata.

– Nyt tuntuu hyvältä nähdä, että matkailijat eivät ole unohtaneet meitä.

Lue myös: Ähtärin eläinpuiston poikkeuskevät: odotettu kiima sulki jo pandatalon, korona sulkee puiston ja aiheuttaa yt-neuvottelut

Ähtärissä alkaneeseen kesään uskalletaan taas ladata odotuksia, kun maan hallituskin näytti vihreää valoa kotimaan matkailulle.

– Tämän yrityksen liikevaihto tehdään kesä-, heinä- ja elokuussa, huomauttaa Väliaho.

Visenttivasikka syntyi viikko sitten

Vaikka yleisöä ei ole voitu vastaanottaa eläinpuistoon kevään aikana, on tapahtumia riittänyt. Kevät on eläinten lisääntymisaikaa.

Aivan erityisesti Ähtärissä on iloittu tänä keväänä viikon vanhasta visenttivauva Hectorista.

– Se on eläinpuiston visenttipariskunnan ensimmäinen yhteinen vasikka, toteaa intendentti ja eläinlääkäri Heini Niinimäki ylpeyttä äänessään.

Visentti eli Euroopan biisoni on amerikkalaisen biisonin lähisukulainen ja Euroopan suurin maanisäkäs. Se oli jo aikoinaan kuollut luonnosta sukupuuttoon, mutta onnistuttiin eläintarhajälkeläisten avulla palauttamaan luontoon.

Visenttivasikoiden syntyminen ei ole Suomen eläintarhoissa läheskään jokakeväinen tapahtuma.

Myös Ähtärin pandapariskunta pääsi keväällä ensitreffeilleen, mutta aivan tositoimiin ei vielä edetty.

– Hyvältä kuitenkin näytti ja ensi kevääksi on lupa odottaa Pyryltä vielä vähän enemmän yritystä, sanoo Niinimäki.

Eläimiä totutettu ihmisiin

Koronakevät on ollut poikkeuksellinen myös yleisöön tottuneille eläintarhan eläimille. Eläimiä on valmisteltu porttien avaamiseen ja matkailijoiden tulemiseen.

– Täällä on ollut paikallisia koululaisryhmiä kiertämässä. Saimme tähän luvan viranomaisilta ja olemme näin voineet totuttaa eläimiä ihmisiin, kertoo Niinimäki.

Lue seuraavaksi